To je to što me zanima!

Hrvati, spasite nas, prijeti nam zatvaranje i gašenje kluba...

Proizvodnja novih Eduardâ je u opasnosti zbog loše infrastrukture. Volio bih da nas pogleda netko iiz Hrvatske, ovdje ima sjajnih igrača. San svakog iz Vila Croácije je igrati za Hrvatsku, kaže Diogo
Vidi originalni članak

Igraju u hrvatskim dresovima, na zgradi u klubu vijori se hrvatska zastava, a svim igračima iz kluba san je zaigrati u Hrvatskoj. I, da, prvaci su Rio de Janeira.

Sve je počelo 1954. kad je u Brazil stigao hrvatski svećenik Damijan Rodin. Radio je na obrazovanju siromašne djece, sagradio im je utočište Vila Croácia. Umro je 1968., a prije smrti želio je sačuvati uspomenu na svoju zemlju.

I uspio je. Vila Croacia prvak je Rio de Janeira u svim mlađim kategorijama, no ubojstvo 17-godišnjeg Jonathana Felipea i nestanak novca, ugasit će ovaj hvale vrijedan projekt. U obračunu bandi, zalutali metak pogodio je Jonahtana.

- Zbog nedostatka sredstava prijeti nam opasnost da će se projekt Vila Croácia zatvoriti. Trudimo se maksimalno, dajemo sve od sebe, no potreban je program. Treba nam netko tko će nam pomoći da s ljubavlju nastavimo ovo voditi. Bilo da je riječ o tvrtki, sportskim klubovima, pojedincima – svaka pomoć nam je izuzetno potrebna. Projekt Vila Croácia ima 120 djece, 11 ih je već preminulo, u dobi od 10 do 18 godina - ispričao nam je Diogo Raymundo, voditelj projekta.

Zajednica je dosta siromašna, pa nisu imali novca za kupnju hrvatske zastave. No i takvi su osvojili prvenstvo u favelama.

- Uoči turnira zamolio sam majku da nam sašije dvije hrvatske zastave. Šivala je cijelu noć i s ponosom smo ih razvili. Znate, nije nam lako. Hrvati su nas zadužili, strašno su nam pomogli i mi ćemo igrati s hrvatskim grbom dok god živimo. Voljeli bismo da nas netko iz Hrvatske pogleda, da nam pomogne ako može - kaže Diogo.

Zajednicu je posjetio i Eduardo da Silva i darovao im dresove.

- Kad su me okružila djeca, zamislio sam se i vratio u prošlost - rekao je Eduardo.

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • umjereni pacifist 21.08.2017.

    mamić treba dolje registrirati agenciju. nepresušan izvor talenata za sitnu lovu.

  • samo_pozitiva 21.08.2017.

    HNS-u je to sitnica...

  • Desnooddesno 21.08.2017.

    Ako nas netko spasi,mi ćemo vas imati u vidu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare