To je to što me zanima!

Hrvati utišali i Bečane! 'Shrek' Marinko: Idemo skroz do finala

Više od 7.000 hrvatskih navijača potpuno je dominiralo dvoranom, Austrijanci se nisu ni čuli. A znate što? Tek se sprema pravo slavlje jer će protiv Njemačke biti više od 10.000 hrvatskih navijača
Vidi originalni članak

Dva domaćina. Da, bio je ovo susret dva domaćina. Bez pretjerivanja. Jer u dvorani od 10.000 gledatelja, gotovo 7.000 bilo je u kockicama. Ma, i više. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ajmoooo - povikao je Duvnjak već u prvoj minuti i podigao dvoranu na noge. Onaj hrvatski dio, naravno. Austrijskog gotovo da nije ni bilo. Bila je neka skupina s bubnjevima, ali oni su uglavnom 'tamburali' po bubnju, rekli bismo, instrumental. Bez teksta. Bez pjesmi. Uostalom, to su Austrijanci. 

- Došle smo iz Slavonskog Broda, vozile smo osam sati samo da bismo vidjele rukometaše - sreli smo dvije sredovječne dame, ogrnute u hrvatsku zastavu na kojoj piše, a što drugo, Slavonski Brod.

Iz cijele Hrvatske stigli su navijači, okupirali Beč i odveli Hrvatsku do važne pobjede. Cijelu utakmicu nosili su Duvnjaka i društvo, gdje god ste pogledali, u bilo koji sektor, u bilo koji kut dvorane, sve je bilo puno hrvatskih zastava, dresova, kapa, šalova... 

- Pa ovo je kao da igramo u Hrvatskoj, ne znam kako bih drugačije opisao. Nitko nema ovakvu podršku - rekao je Igor Karačić.

I to je točno. Kratko i jasno. A kad je Marin Šego u 15. minuti skinuo udarac Austrijancima, kada su morali pozvati 'time-out' jer nisu imali pojma kako zabiti gol, dvorana je 'eksplodirala'.

- Bježite ljudi, bježite iz grada, ide ekipa pijana, bježite ljudi, dok postoji nada, jer ovdje igra Hrvatskaaaaa, ale, ale - orilo se dvoranom, kao da se igra, što ja znam, u Splitu, Zadru, Zagrebu, a ne u Beču. 

- Ajmoooo - preuzeo je Duvnjakovu ulogu Stepančić i podigao ionako uzavrelu atmosferu.

Da, tako je u Austriji. Da netko slučajno zaluta, bio bi uvjeren da je Hrvatska domaćin prvenstva. A znate što je najbolje? Što se u subotu protiv Njemačke očekuje 10.000 Hrvata. Neradni je dan i Hrvati su pokupovali sve ulaznice. U redu, bit će nešto i njemačkih navijača, ali niti približno kao Hrvata. Uostalom, kako objasniti ludnicu u Beču bolje od toga da čak i Shrek navija za Hrvatsku.

-  Zovem se Marinko i stižem iz Soljana, mjesto pored Županje. Došao sam bodriti naše dečke, ovo je veličanstveno, idemo skroz do kraja, do finala - rekao je Cro Shrek.

A kad je tako, kad čak i Shrek navija za Hrvatsku, onda znate da nas ništa ne može zaustaviti. U utakmici protiv Njemačke, koja će odlučivati o prolasku, u utakmici u kojoj bi Hrvatska pobjedom gotovo zacementirala mjesto u polufinalu, u dvorani će biti više od 10.000 hrvatskih navijača. A tada nam nitko ne može ništa. Nitko. Ništa. Uostalom, sjetite se lani utakmice u Münchenu protiv Njemačke. Navijači su igrali zajedno s Duvnjakom i dečkima i Španjolci su otpuhani s terena. 

Mi, Hrvati. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Vilo Velebita 16.01.2020.

    Ovaj Srbin iz Like vidim me prati 😎 ... samo prati ... prati tata i vas tu koliko vas ima ... Iznad svih 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷 🇭🇷🇭🇷🇭🇷💪🏼 Jel dobro srbinu iz Like 🤫😎🇭🇷💪🏼 Nego da te pitam ... jesi ti radio p...ije u Širokoj kuli ?!! Zaboravit nikad pa ni onda !!!!!!

  • Vlad 16.01.2020.

    Jedna od prednosti što je 300 000 mladih otišlo zadnjih godina. Da se u Irskoj igra onda bi morali proširiti dvorane.

  • Srbin_iz_Like 16.01.2020.

    Ak se u Beču beče, što rade u Prčnju ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare