Sport

Komentari 10

Hrvati utišali i Bečane! 'Shrek' Marinko: Idemo skroz do finala

Hrvati utišali i Bečane! 'Shrek' Marinko: Idemo skroz do finala

Više od 7.000 hrvatskih navijača potpuno je dominiralo dvoranom, Austrijanci se nisu ni čuli. A znate što? Tek se sprema pravo slavlje jer će protiv Njemačke biti više od 10.000 hrvatskih navijača

Dva domaćina. Da, bio je ovo susret dva domaćina. Bez pretjerivanja. Jer u dvorani od 10.000 gledatelja, gotovo 7.000 bilo je u kockicama. Ma, i više. 

- Ajmoooo - povikao je Duvnjak već u prvoj minuti i podigao dvoranu na noge. Onaj hrvatski dio, naravno. Austrijskog gotovo da nije ni bilo. Bila je neka skupina s bubnjevima, ali oni su uglavnom 'tamburali' po bubnju, rekli bismo, instrumental. Bez teksta. Bez pjesmi. Uostalom, to su Austrijanci. 

- Došle smo iz Slavonskog Broda, vozile smo osam sati samo da bismo vidjele rukometaše - sreli smo dvije sredovječne dame, ogrnute u hrvatsku zastavu na kojoj piše, a što drugo, Slavonski Brod.

Iz cijele Hrvatske stigli su navijači, okupirali Beč i odveli Hrvatsku do važne pobjede. Cijelu utakmicu nosili su Duvnjaka i društvo, gdje god ste pogledali, u bilo koji sektor, u bilo koji kut dvorane, sve je bilo puno hrvatskih zastava, dresova, kapa, šalova... 

- Pa ovo je kao da igramo u Hrvatskoj, ne znam kako bih drugačije opisao. Nitko nema ovakvu podršku - rekao je Igor Karačić.

I to je točno. Kratko i jasno. A kad je Marin Šego u 15. minuti skinuo udarac Austrijancima, kada su morali pozvati 'time-out' jer nisu imali pojma kako zabiti gol, dvorana je 'eksplodirala'.

- Bježite ljudi, bježite iz grada, ide ekipa pijana, bježite ljudi, dok postoji nada, jer ovdje igra Hrvatskaaaaa, ale, ale - orilo se dvoranom, kao da se igra, što ja znam, u Splitu, Zadru, Zagrebu, a ne u Beču. 

- Ajmoooo - preuzeo je Duvnjakovu ulogu Stepančić i podigao ionako uzavrelu atmosferu.

Da, tako je u Austriji. Da netko slučajno zaluta, bio bi uvjeren da je Hrvatska domaćin prvenstva. A znate što je najbolje? Što se u subotu protiv Njemačke očekuje 10.000 Hrvata. Neradni je dan i Hrvati su pokupovali sve ulaznice. U redu, bit će nešto i njemačkih navijača, ali niti približno kao Hrvata. Uostalom, kako objasniti ludnicu u Beču bolje od toga da čak i Shrek navija za Hrvatsku.

-  Zovem se Marinko i stižem iz Soljana, mjesto pored Županje. Došao sam bodriti naše dečke, ovo je veličanstveno, idemo skroz do kraja, do finala - rekao je Cro Shrek.

A kad je tako, kad čak i Shrek navija za Hrvatsku, onda znate da nas ništa ne može zaustaviti. U utakmici protiv Njemačke, koja će odlučivati o prolasku, u utakmici u kojoj bi Hrvatska pobjedom gotovo zacementirala mjesto u polufinalu, u dvorani će biti više od 10.000 hrvatskih navijača. A tada nam nitko ne može ništa. Nitko. Ništa. Uostalom, sjetite se lani utakmice u Münchenu protiv Njemačke. Navijači su igrali zajedno s Duvnjakom i dečkima i Španjolci su otpuhani s terena. 

Mi, Hrvati. 

Najčitaniji članci