Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hrvati utišali i Bečane! 'Shrek' Marinko: Idemo skroz do finala

Hrvati utišali i Bečane! 'Shrek' Marinko: Idemo skroz do finala
9

Više od 7.000 hrvatskih navijača potpuno je dominiralo dvoranom, Austrijanci se nisu ni čuli. A znate što? Tek se sprema pravo slavlje jer će protiv Njemačke biti više od 10.000 hrvatskih navijača

VIDEO

Dva domaćina. Da, bio je ovo susret dva domaćina. Bez pretjerivanja. Jer u dvorani od 10.000 gledatelja, gotovo 7.000 bilo je u kockicama. Ma, i više. 

Pokretanje videa...

00:28

- Ajmoooo - povikao je Duvnjak već u prvoj minuti i podigao dvoranu na noge. Onaj hrvatski dio, naravno. Austrijskog gotovo da nije ni bilo. Bila je neka skupina s bubnjevima, ali oni su uglavnom 'tamburali' po bubnju, rekli bismo, instrumental. Bez teksta. Bez pjesmi. Uostalom, to su Austrijanci. 

- Došle smo iz Slavonskog Broda, vozile smo osam sati samo da bismo vidjele rukometaše - sreli smo dvije sredovječne dame, ogrnute u hrvatsku zastavu na kojoj piše, a što drugo, Slavonski Brod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Beč: Atmosfera u dvorani na utakmici između Hrvatske i Austrije

Iz cijele Hrvatske stigli su navijači, okupirali Beč i odveli Hrvatsku do važne pobjede. Cijelu utakmicu nosili su Duvnjaka i društvo, gdje god ste pogledali, u bilo koji sektor, u bilo koji kut dvorane, sve je bilo puno hrvatskih zastava, dresova, kapa, šalova... 

- Pa ovo je kao da igramo u Hrvatskoj, ne znam kako bih drugačije opisao. Nitko nema ovakvu podršku - rekao je Igor Karačić.

I to je točno. Kratko i jasno. A kad je Marin Šego u 15. minuti skinuo udarac Austrijancima, kada su morali pozvati 'time-out' jer nisu imali pojma kako zabiti gol, dvorana je 'eksplodirala'.

Beč: Atmosfera u dvorani na utakmici između Hrvatske i Austrije

- Bježite ljudi, bježite iz grada, ide ekipa pijana, bježite ljudi, dok postoji nada, jer ovdje igra Hrvatskaaaaa, ale, ale - orilo se dvoranom, kao da se igra, što ja znam, u Splitu, Zadru, Zagrebu, a ne u Beču. 

- Ajmoooo - preuzeo je Duvnjakovu ulogu Stepančić i podigao ionako uzavrelu atmosferu.

Da, tako je u Austriji. Da netko slučajno zaluta, bio bi uvjeren da je Hrvatska domaćin prvenstva. A znate što je najbolje? Što se u subotu protiv Njemačke očekuje 10.000 Hrvata. Neradni je dan i Hrvati su pokupovali sve ulaznice. U redu, bit će nešto i njemačkih navijača, ali niti približno kao Hrvata. Uostalom, kako objasniti ludnicu u Beču bolje od toga da čak i Shrek navija za Hrvatsku.

-  Zovem se Marinko i stižem iz Soljana, mjesto pored Županje. Došao sam bodriti naše dečke, ovo je veličanstveno, idemo skroz do kraja, do finala - rekao je Cro Shrek.

Beč: Atmosfera u dvorani na utakmici između Hrvatske i Austrije

A kad je tako, kad čak i Shrek navija za Hrvatsku, onda znate da nas ništa ne može zaustaviti. U utakmici protiv Njemačke, koja će odlučivati o prolasku, u utakmici u kojoj bi Hrvatska pobjedom gotovo zacementirala mjesto u polufinalu, u dvorani će biti više od 10.000 hrvatskih navijača. A tada nam nitko ne može ništa. Nitko. Ništa. Uostalom, sjetite se lani utakmice u Münchenu protiv Njemačke. Navijači su igrali zajedno s Duvnjakom i dečkima i Španjolci su otpuhani s terena. 

Mi, Hrvati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović