To je to što me zanima!

Briljantne Hrvatice osvojile prvo mjesto! U pravoj drami srušile Srpkinje za treću pobjedu...

Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini nakon fantastične pobjede nad Srbijom (25-24)! Bila je to prava bitka u Koldingu u kojoj su Srpkinje imale napad za remi, ali naše su izdržale i došle do treće pobjede...
Vidi originalni članak

Na čak 13 minuta zabetonirali smo naš gol. Srpkinje nisu mogle zabiti, otjerali smo ih u očaj. A zadnji njihov napad? Imale su loptu za izjednačenje, ali još jednom su naše rukometašice pokazale zašto se toliko uzdaju u obranu. Ana Debelić je ukrala loptu i slavlje je moglo početi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatske rukometašice su u pravom rukometnom ratu pobijedile Srbiju 25-24 i došle do nevjerojatne treće pobjede na Europskom prvenstvu u Danskoj! S četiri boda idemo u drugu fazu gdje nas čekaju Norveška, Njemačka i Rumunjska.

Pa tko je u to mogao vjerovati? Hrvatska je posljednju pobjedu na Euru ostvarila 2014. godine, a u prvom kolu su nam došle snažne Mađarice. Ma nikakav problem! Hrvatice su šokirale sve i sjajnom igrom došle do velike pobjede.

To je itekako odzvonilo u medijima, ali idemo iskreno. Tko je mogao očekivati ono čudo protiv Nizozemske? Protiv svjetskih prvakinja, protiv reprezentacije koja je bila na postolju na posljednja četiri velika natjecanja? Nenad Šoštarić i naše rukometašice. Vjerovale su u sebe, znale su što mogu i napravile skalp za pamćenje.

I da su ostale samo na te dvije pobjede, nitko im ništa ne bi zamjerio. Dogodila se euforija, zapalila se iskra uzbuđenja u cijeloj Hrvatskoj. No to je njima samo dalo još veći vjetar u krila. Na utakmici protiv Srbije pokazale su o kakvoj čudesnoj reprezentaciji se radi.

Naše su krenule uraganski i držale su vodstvo sve do polovice prvog dijela. No nakon toga se dogodilo pad. Griješile su u obrani i napadu, Tea Pijević nije ništa mogla obraniti, a Srpkinje su odjurile na 14-10 četiri minute prije kraja prvog dijela. Andrea Šimurina je u tim trenucima dobila crveni karton, izbornik Šoštarić pozvao je time-out i dogodio se preokret. Naše igračice su pune motiva zabile četiri gola zaredom, od toga jedan u posljednjim sekundama i s izjednačenim rezultatom otišle na predah.

U drugom dijelu opet je Hrvatska preuzela vodstvo sve do trenutka kada su Srpkinje pojačale igru u obrani. Došle su na dva razlike, zaustavljale naše vanjske šuteve i stale! Da, zabetonirao je našu obranu Nenad Šoštarić i Srbija nije zabila gol od 44. do 57. minute! Nas je za to vrijeme vukla sjajna Ćamila Mičijević koja je zabijala u ključnim trenucima i odvela nas do 25-23 tri minute prije kraja. 

Naše susjede imale su napad za izjednačenje, ali Ana Debelić je ukrala loptu i Hrvatice su mogle početi slaviti treću pobjedu zaredom. Najbolja je bila Dora Krsnik koja je zabila šest golova, pet je zabila Ćamila Mičijević, četiri Larissa Kalaus i tri Josipa Mamić! 

Iako su naše rukometašice bile uvjerene kako imaju tri dana odmora, opet je uslijedila još jedna nelogična odluka EHF-a koji je inače sklon takvim stvarima. Promijenili su raspored u posljednji trenutak pa će Hrvatska na parket već u četvrtak kada igra protiv Rumunjske. U subotu igramo protiv Norveške, a 15. prosinca protiv Njemačke.

Idi na 24sata

Komentari 205

  • judaspriest 08.12.2020.

    Čamila je rodena in Germany ona mogla igrat za Bosnu no nema repke😆pa odlucila za Cro

  • bubleha 08.12.2020.

    Ma koja drama. Rasturile su ih.

  • Aldo1990 08.12.2020.

    Radije bih gledao njih nego kauboje. Samo gdje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare