Obavijesti

Sport

Komentari 205

Briljantne Hrvatice osvojile prvo mjesto! U pravoj drami srušile Srpkinje za treću pobjedu...

Briljantne Hrvatice osvojile prvo mjesto! U pravoj drami srušile Srpkinje za treću pobjedu...

Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini nakon fantastične pobjede nad Srbijom (25-24)! Bila je to prava bitka u Koldingu u kojoj su Srpkinje imale napad za remi, ali naše su izdržale i došle do treće pobjede...

Na čak 13 minuta zabetonirali smo naš gol. Srpkinje nisu mogle zabiti, otjerali smo ih u očaj. A zadnji njihov napad? Imale su loptu za izjednačenje, ali još jednom su naše rukometašice pokazale zašto se toliko uzdaju u obranu. Ana Debelić je ukrala loptu i slavlje je moglo početi.

Pokretanje videa...

Rukometašice srušile svjetske prvakinje 06:38

Hrvatske rukometašice su u pravom rukometnom ratu pobijedile Srbiju 25-24 i došle do nevjerojatne treće pobjede na Europskom prvenstvu u Danskoj! S četiri boda idemo u drugu fazu gdje nas čekaju Norveška, Njemačka i Rumunjska.

Pa tko je u to mogao vjerovati? Hrvatska je posljednju pobjedu na Euru ostvarila 2014. godine, a u prvom kolu su nam došle snažne Mađarice. Ma nikakav problem! Hrvatice su šokirale sve i sjajnom igrom došle do velike pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Serbia vs Croatia

To je itekako odzvonilo u medijima, ali idemo iskreno. Tko je mogao očekivati ono čudo protiv Nizozemske? Protiv svjetskih prvakinja, protiv reprezentacije koja je bila na postolju na posljednja četiri velika natjecanja? Nenad Šoštarić i naše rukometašice. Vjerovale su u sebe, znale su što mogu i napravile skalp za pamćenje.

I da su ostale samo na te dvije pobjede, nitko im ništa ne bi zamjerio. Dogodila se euforija, zapalila se iskra uzbuđenja u cijeloj Hrvatskoj. No to je njima samo dalo još veći vjetar u krila. Na utakmici protiv Srbije pokazale su o kakvoj čudesnoj reprezentaciji se radi.

Naše su krenule uraganski i držale su vodstvo sve do polovice prvog dijela. No nakon toga se dogodilo pad. Griješile su u obrani i napadu, Tea Pijević nije ništa mogla obraniti, a Srpkinje su odjurile na 14-10 četiri minute prije kraja prvog dijela. Andrea Šimurina je u tim trenucima dobila crveni karton, izbornik Šoštarić pozvao je time-out i dogodio se preokret. Naše igračice su pune motiva zabile četiri gola zaredom, od toga jedan u posljednjim sekundama i s izjednačenim rezultatom otišle na predah.

Serbia vs Croatia

U drugom dijelu opet je Hrvatska preuzela vodstvo sve do trenutka kada su Srpkinje pojačale igru u obrani. Došle su na dva razlike, zaustavljale naše vanjske šuteve i stale! Da, zabetonirao je našu obranu Nenad Šoštarić i Srbija nije zabila gol od 44. do 57. minute! Nas je za to vrijeme vukla sjajna Ćamila Mičijević koja je zabijala u ključnim trenucima i odvela nas do 25-23 tri minute prije kraja. 

Naše susjede imale su napad za izjednačenje, ali Ana Debelić je ukrala loptu i Hrvatice su mogle početi slaviti treću pobjedu zaredom. Najbolja je bila Dora Krsnik koja je zabila šest golova, pet je zabila Ćamila Mičijević, četiri Larissa Kalaus i tri Josipa Mamić! 

Iako su naše rukometašice bile uvjerene kako imaju tri dana odmora, opet je uslijedila još jedna nelogična odluka EHF-a koji je inače sklon takvim stvarima. Promijenili su raspored u posljednji trenutak pa će Hrvatska na parket već u četvrtak kada igra protiv Rumunjske. U subotu igramo protiv Norveške, a 15. prosinca protiv Njemačke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
3. kolo grupne faze, Euro u rukometu 18:15 , Danska
Hrvatska
25 : 24
Srbija
Sortiranje događaja
60'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Hrvatska je srušila Srbiju 25-24 i s tri pobjede ide u drugi krug natjecanja! Srpkinje su imale napad za izjednačenje, ali sjajna Ana Debelić ukrala je loptu i odvela nas do pobjede!

Hrvatska će tako prenijeti četiri boda u drugi krug, a Srpkinje se moraju nadati u pobjedu Mađarske protiv Nizozemske...

Fantastična Dora Krsnik zabila je šest golova, Larissa Kalaus četiri, Josipa Mamić tri, ali u presudnim trenucima vukla nas je sjajna Ćamila Mičijević koja je utrpala pet golova.

 

59'

Još dvadeset sekundi do kraja. Srbija ima napad za izjednačenje i bod koji bi joj donio prolazak u drugi krug...

57'

Ne, Larissa. Čemu ovakav faul? Ovo joj je treće isključenje. Srpkinje imaju igračicu više sljedeće dvije minute. Smanjila je Srbija na 25-24, zabila je Lazić.

57'

Srpkinje čak deset minuta nisu zabile gol! Šoštarić je zabetonirao našu obranu kroz koju ni iglica ne može proći. Tea Pijević danas nije na razini, ali nema potrebe kada igramo ovakvu obranu.

Tako jeeeeeeeeeeeeee! Josipa Mamić je zabila za dva razlike!

56'

Pa tako jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Prekinuli smo napadačku sušu i napokon zabili preko Ćamile Mičijević! Imamo vodstvo od jedan razlike, još četiri minute do kraja!

Komentari 205