To je to što me zanima!

Perkovac debitirao porazom! Hrvatska izgubila u Eindhovenu

Novi izbornik prvi je put okupio reprezentativce i odradio s njima dva treninga. Izgubili smo u Nizozemskoj 32-27
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Nizozemske rezultatom 32-27 u kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo igranom u Eindhovenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je to debitantska utakmica našeg novog izbornika Gorana Perkovca koji je prvi put okupio igrače i s njima odradio dva treninga. Jasno, nedovoljno kako bi sve svoje misli mogao pretočiti u djelo...

Hrvatska je svejedno bila blagi favorit, no to nije pokazala u prvom poluvremenu, a ni drugom. Tek smo na trenutke, ponajviše zahvaljujući obranama golmana, stizali zaostatak, no na koncu su Nizozemci odvojili dovoljno da im ne uspijemo ozbiljnije zaprijetiti u završnici susreta.

LJEVORUKI BOMBARDER Povratnik Luka: Mislio sam da više nikada neću igrati rukomet pa sam odmah završio u bolnici

OSAM GOLOVA U PREMIJERI Tko je Mario Šoštarić? 'Ostavio sam Sloveniju zbog Hrvatske i išao tamo gdje je srce govorilo'

Igrač Magdeburga Kay Smits zabio nam je osam golova iz 12 udaraca, a PSG-ov Luc Steins šest iz osam pokušaja. Hrvatsku je u prvom poluvremenu na životu držao Igor Karačić s četiri gola, a u drugom su potegli Manuel Štrlek (4/5), Tin Lučin (4/7) i stopostotni Luka Lovre Klarica (3/3). Dominik Kuzmanović razmahao se u drugom poluvremenu i skupio sjajnih osam obrana (8/17), no obrana je previše griješila...

Bila je to, inače, prva pobjeda u povijesti Nizozemske nad Hrvatskom, no 'kauboji' su ostali na vrhu skupine zbog njihovog 'kiksa' protiv Grčke. Kako god, priliku za revanš imat ćemo već u nedjelju kada se ponovno susrećemo u Osijeku.

Grčka pobijedila Belgiju

U drugom susretu 3. kola skupine 5 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo rukometaši Grčke pobijedili su u gostima, u Hasseltu, Belgiju 26-24 (15-13).

Tako su se nakon tri kola u ovoj skupini bodovno izjednačili Hrvatska, Nizozemska i Grčka, sve reprezentacije imaju po četiri boda.

Kod Grčke je prvi strijelac bio Georgios Papavasilis s pet golova, dok je Belgiju predvodio Jeroen De Beule koji je postigao sedam golova.

Dalje prolaze dvije najbolje reprezentacije svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • debelehladovina7 09.03.2023.

    Ovaj gori 10 puta od Horvata

  • Palmanova 09.03.2023.

    osim nasih navijaca ide veliki plus i domacim navijacima koji su s velikim respektom docekali i pozdravljali nasu repku kao da je velesila Danska ili Francuska dosla.

  • Vladovladić_2 09.03.2023.

    Sad je jasno, Zagreb je sa centralizacijom uništio košarku i rukomet, slijedeći je nogomet. Pokušali su također uništiti vaterpolo ali nisu mogli pobjediti entuzijazam i ljubav Dubrovčana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare