To je to što me zanima!

Hrvatska ostala bez zlata i vize za OI, ali još ima šanse: Evo gdje, kad i kako može do Pariza

Identičnu stvar, kakvu će napraviti Španjolci nakon zlata u Zagrebu, napravio bi i Ivica Tucak. Ovako, odmora nema ni za koga, Hrvatska će u najboljem sastavu u katarsku prijestolnicu po Pariz
Vidi originalni članak

Mislim da nismo najbolji u Europi. Nismo najbolji na ovom turniru. Iskreno, mislim da Hrvatska igra bolje od nas.

Ovo su riječi kapetana Španjolske Felipea Perronea, malo nakon što je Španjolska prvi puta postala prvak Europe. U zadnjem pokušaju, prije nego se na Olimpijskim igrama u Parizu vjerojatno i oprosti od reprezentacije, Perrone je osvojio europsko zlato.

PODRŽAO KOLEGU Evo što je Dalić poručio Tucku nakon izgubljenog finala Eura

- U Barceloni 2018. izgubili smo finale petercima od Srbije. Dvije godine kasnije, na isti način, ali od Mađara u Budimpešti. 

Španjolcima i Perroneu se vratilo u, za Hrvate, najgorem trenutku. Pred 2000 Hrvata u Zagrebu. Nije zabio ni gol u finalu, nije imao ni asistenciju. Dobro, pa kako su onda Španjolci pobijedili Hrvatsku u finalu usred Zagreba?

- Sanahuja i Granados.

Sve je rekao kapetan. Prvoga su Španjolci prozvali nasljednikom najvećeg španjolskog igrača svih vremena, Manuela Estiartea, čija nam je generacija odnijela olimpijsko zlato u Atlantli. Drugi je... Drugi je pokazao zašto je među tri najplaćenija igrača na svijetu. Do zadnje dvije minute šut 1/5, a onda dva gola za zlato. Onaj zadnji, zlatni, šraubom s desnog vanjskog, pamtit će se sigurno kao jedan od navećih golova, ne desetljeća nego svih vremena. U kakvom trenutku, kakav potez. Bravo, Alvaro.

SLABA UTJEHA Španjolski vaterpolist priznao: Hrvatska je najbolja u Europi! SJAJNA ORGANIZACIJA EURA Hrvatska je spasila Europu i oduševila sve u samo 38 dana!

I Španjolci idu u Pariz kao prvaci Europe. Hrvatska? Tuga i nevjerica na licima. Ali, i Hrvatska će u Pariz, u to ne sumnjamo. Na Svjetskom prvenstvu u Dohi, koje počinje 5. veljače, Hrvatska mora biti među četiri najbolje reprezentacije koje još nisu izborile plasman na Olimpijske igre. Ondje su već, uz Španjolsku i domaćina Francusku, Grčka, Mađarska, SAD, Japan, JAR i Australija. Drugim riječima, za Pariz će i plasman u četvrtfinale SP-a biti dovoljan.

A do četvrtfinala izravno može već bude li prva u skupini, u kojoj smo s Australijom, JAR-om i - Španjolskom. Drugi i treći će u osminu finala, u kojoj se naša skupina križa s onom u kojoj su Grčka, Francuska, Brazil i Kina.

Hrvatska ili Španjolska, dakle, odlučivat će o prvome mjestu. Samo, vjerujemo da će se u Dohi ukazati ista Španjolska koja je trijumfirala u Zagrebu. Kako su Mađari "preskočili" ovo Europsko prvenstvo, tako slično očekujemo i od Španjolske na SP-u. Ne vjerojatno u tolikoj mjeri, ali definitivno u Dohi ne vidimo da će igrati Perrone, Mallarach... 

Identičnu stvar napravio bi i Ivica Tucak da je Hrvatska osvojila europsko zlato i vizu za Pariz. Ovako, odmora nema ni za koga, Hrvatska će u najboljem sastavu u katarsku prijestolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • miriomis 17.01.2024.

    Ouheeahh

Komentiraj...
Vidi sve komentare