To je to što me zanima!

Hrvatska osvojila pet medalja na Europskom u taekwondou

Hrvatska taekwondo reprezentacija nastupila je na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (16-21 godine) i osvojila pet odličja - četiri brončane i jednu srebrnu medalju, a imali smo i najbolju sutkinju
Vidi originalni članak

Zadnjeg dana Europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore (16 do 21 godina) Hrvatskoj su brončane medalje donijele Nika Petanjek (TK Dubrava) u kategoriji do 73 kg i Laura Glasnović (TK Jastreb) u kategoriji iznad 73 kg.

Na putu do bronce Petanjek, koja će tek navršiti 16 godina, u prvom kolu je pobijedila Norvežanku Eliozu Frazier sa 22-15, u četvrtfinalu Španjolku Adrianu Hernandet  sa 20-17, ali je u polufinalu bolja od nje bila Turkinja Huri Korkut sa 27-11, koja je na kraju prvakinja u ovoj kategoriji, sa 27-11. 

Glasnović je u kategoriji iznad 73 kg u prvom kolu eliminirala Grkinju Vaiu Stylianintemogianni sa 21-1, u četvrtfinalu Turkinju  Esru Akbulak sa 9-6, ali ju je u polufinalu zaustavila predstavnica Rusije Elena Blashchenitsa sa 2-0.

Matija Ružić iz TK Grobnik je u kategoriji do zaustavljen u četvrtfinalu. Hrvatska je dobila i još jedno priznanje, naime za najbolju sutkinju turnira proglašena je Maja Fatuta.

Na ovom Europskom prvenstvu okupilo se 458 najboljih mlađih seniora i seniorki iz 36 zemalja, a Hrvatska je osvojila  5 medalja - jednu srebrnu i četiri brončane. Prije Petanjek i Glasnović, broncu su osvojile Paula Antunović i Lucija Domić, a srebro Karla Kovač. Ovo EP je također bio dobar test i najava za predstojeće Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se za mjesec dana održava u Španjolskoj i na kojem će Hrvatsku predstavljati Petanjek i Kovač. (fh)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare