To je to što me zanima!

Borjan darivao, Maroko osvojio grupu i ide u lakši dio ždrijeba

Pobjedom protiv Kanade i neriješenim rezultatom između Hrvatske i Belgije, Maroko je osigurao prvo mjesto u skupini F. U osmini finala ići će na drugoplasiranu ekipu iz skupine E...
Vidi originalni članak

Reprezentacija Maroka porazila je Kanadu s rezultatom od 2-1 i tako osigurala plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru. Već nakon 23 minute dvoboja marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku golmana Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo.

HRVATSKA-BELGIJA 0-0 Uh, preživjeli smo! Hrvatska je izvukla 'nulu' i kao druga ide u osminu finala. Čeka je teži put

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana.

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatrena' atmosfera u Katru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U sudačkoj nadoknadi VAR je zbog zaleđa poništio gol En Nesyrija. 

U 72. minuti upravo je nevjerojatno što su Kanađani promašili. Atiba Hutchinson je savršeno skočio na centaršut iz kornera i pucao glavom, ali je pogodio prečku. Lopta se odbila na gol liniju, a u nastavku akcije omaleni branič Johnstone glavom s metra udaljenosti puca iznad grede.

Marokanci su bili prva afrička momčad koja je prošla skupinu na SP-u, i to davne 1986. godine, a sada su, nakon 36 godina,  to učinili drugi puta u Dohi. Marokanci su osvojili grupu s dvije pobjede i jednim remijem u skupini s drugim i trećim sa prošlog Svjetskog prvenstva, a uspjeli su izboriti i lakšeg protivnika u osmini finala, te će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • TimbTomb 02.12.2022.

    nula golmana zero od covjeka.

  • zagora7 01.12.2022.

    Jbte, Borjan je branio kanadski gol ko srbi krajinu

  • andrija zd 01.12.2022.

    Fala legendi Borijanu,kladija sam se na Maroko. Jednostavno sam zna da Kanada nemoze dobit dok je on na golu,bilo me samo stra da ga onaj seronja od trenera ne izvadi🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare