To je to što me zanima!

Oni su Mali, ali su veliki: Kraj 'mini-kockastih' na Mundijalu

Hrvatska U-17 nogometna reprezentacija izgubila je četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Čileu od Malija 1-0 u kojoj nije uputila nijedan udarac u okvir
Vidi originalni članak

Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali, rečenica je iz špice legendarnih "Smogovaca". Hrvatski U-17 nogometni reprezentativci fizički jesu mali, u dosadašnjem tijeku SP-a pokazali su se veliki, no dalje od četvrtfinala nisu mogli. Bolji je bio - Mali 1-0.

Pobjeda afričkog prvaka rezultatski se doima tijesnom, ali "mini-kockasti" mogli su pretrpjeti pravu katastrofu da na golu nisu imali odlično raspoloženog Adriana Šempera. A kada je golman najbolji pojedinac momčadi, onda je jasno da ne možete tražiti prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Dodajte tomu činjenicu i da Hrvatska tijekom 90 minuta nije imala nijedan udarac u okvir gola i niste morali ni pogledati utakmicu da shvatite da izabranici Darija Bašića nisu imali šanse. Ništa im nije značila premoć u posjedu lopte (60 posto).

Hrvatska kao da se emotivno i fizički ispuhala nakon pobjede nad Njemačkom u osmini finala i jednostavno nije bila dovoljno pokretljiva kako bi odgovorila zahtjevima rastrčanih Malijaca.

Nakon pritiska u uvodnom dijelu utakmice, Mali je poveo u 20. Sidiki Maïga krasno je iz voleja asistirao Sékouu Keiti koji odmjerenim udarcem s desetak metara udaljenosti pogađa donji lijevi kut Šemperova gola. Spomenuti dvojac radio nam je puno problema tijekom čitave utakmice.

Bašić na poluvremenu ništa nije mijenjao, a Mali je u nastavku nastavio s inicijativom. Šemper je skinuo veliku šansu Boubacara Traoréa u 53. minuti, potom i Koite u 69., a Hrvati su se probudili tek u samoj završnici nakon ulazaka ofenzivaca Delića, Đire i Babića. Ali bilo je to premalo i nedovoljno konkretno.

Hrvatska se oprostila od SP-a u četvrtfinalu i može biti ponosna na sveukupan nastup u Čileu, ali dojam je da smo protiv Afrikanaca mogli i više. Ipak, snage jednostavno nije bilo.

SP U-17, četvrtfinale:

  • Hrvatska - Mali 0-1 (Koita 20')

Hrvatska (4-2-3-1): Šemper - Hudećek, Kalaica, Erlić, Sosa - Đurasek (od 82' Babić), Ivanušec - Lovren (od 73' Đira), Moro, Brekalo - Majić (od 63' Delić); izbornik: Dario Bašić

Idi na 24sata

Komentari 264

  • skipi 02.11.2015.

    zao mi je decki propustili ste priliku zivota od nekih.......

  • pejo2110 02.11.2015.

    hrvatice i hrvati jeste li ponosni?

  • Franjo Đurinić 02.11.2015.

    Pojedini igrači nisu krivi što su se našli u repki!!!imamo mi i boljih ali im treba debela veza,da bi bio u repki moraš biti u dinamu,a u dinamu moraš nekog poznat ili lokomotivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare