To je to što me zanima!

Hrvatska pobijedila olimpijske doprvake: Na pravom smo putu

Ante Vukičević, Josip Vrlić, Hrvoje Benić i Andrija Bašić postigli su po dva gola za Hrvatsku, a Loren Fatović, Ivan Domagoj Zović, Luka Bukić i Rino Burić su dodali po jedan
Vidi originalni članak

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija pobjednički je započela nastup u novom izdanju Svjetske lige, izabranici Ivice Tucka u susretu su 1. kola skupine D kao gosti svladali Grčku 12-11 (3-4, 2-2, 3-1, 4-4) u Pireju.

Hrvatska je odlično odigrala drugi dio utakmice, u trećoj četvrtini je preokrenula rezultat, da bi dvije minute prije kraja povela i s nedostižnih 12-9. Do kraja dvoboja Grčka je mogla tek ublažiti poraz.

Ante Vukičević, Josip Vrlić, Hrvoje Benić i Andrija Bašić postigli su po dva gola za Hrvatsku, a Loren Fatović, Ivan Domagoj Zović, Luka Bukić i Rino Burić su dodali po jedan, dok je Ioannis Fountoulis postigao četiri pogotka za Grčku.

Sljedeći nastup Hrvatska će imati 15. veljače kada će ugostiti Rusiju.

- Zadovoljan sam. Ovo je prva naša službena utakmica nakon Olimpijskih igara, a mi smo potpuno promijenili reprezentaciju. Ovo je vrlo pozitivan rezultat jer smo igrali ipak protiv reprezentacije olimpijskog viceprvaka. Vidjeli ste u startu da su igrači još uvijek neki malo pod tim dojmom i to je ono što uvijek ponavljam. Trebat će malo vremena. Konture igre postoje i to je ono što mene kao trenera veseli. U ovom trenutku je ovo jako dobro, napravili smo značajan korak prema završnom europskom turniru Svjetske lige. Pohvale svim igračima i idemo dalje - rekao je izbornik Ivica Tucak.

Marko Bijač, vratar Hrvatske:

- Naravno da moramo biti zadovoljni na vrlo teškom gostovanju u Grčkoj. Počeli smo malo nesigurno, primili neke lake golove, ali smo u drugom dijelu utakmice pokazali karakter, držali se dogovora, malo po malo i stizali Grke, te na kraju zasluženo pobijedili. Bili smo bolji od njih i ovo je pokazatelj da smo na pravom putu. Ima još dosta stvari za ispraviti, posebno u obrani, ali imamo dovoljno vremena za to, analizirat ćemo ovu utakmicu i idemo dalje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 19.01.2022.

    Bravo barakude ❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare