To je to što me zanima!

Hrvatska u Šangaju sigurno do bronce, zlato ipak Talijanima

Hrvatska je reprezentacija zauzela treće mjesto na SP-u u Šangaju svladavši Mađare. Time je Ratko Rudić zaslužio 34. medalju. Italija je u finalu dobila Srbiju
Vidi originalni članak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Šangaju! Izabranici Ratka Rudića svladali su Mađarsku 12-11 i uzeli broncu!

Barakude su medaljom spasile stvar nakon neočekivanog poraza od Talijana u polufinalu i drugi put zaredom zauzele treće mjesto nakon Rima 2009, a izbornik Rudić pobjedom nad Mađarima ulovio 34. medalju u prebogatoj karijeri.

Hrvatski vaterpolisti u susret su ušli potpuno agresivno i fokusirano te nisi odavali dojam da ih je poraz od Talijana uzdrmao. Mađarima su već u prvoj četvrtini nabili tri razlike koja je završila s 5-2. Furioznu igru nastavili su i u drugoj četvrtini na krilima sjajnog Mihe Boškovića i golmana Josipa Pavića koji nije dopuštao Mađarima da smanje zaostatak. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću 8-4.

U nastavku utakmice stopostotni Bošković donosi najveću prednost od pet golova. Zabijali su u trećoj četvrtini Burić i još jednom Bošković, a kad se sve činilo da stvar riješena Mađari se bude. Serijom golova s napadačem više Mađarska smanjuje pred kraj četvrtine na samo 11-9.

U posljednoj fazi igre nakon sjajnih intervencija Pavića, Sukno zarađuje treće isključenje što su Mađari iskoristili i približili se na samo gol zaostatka 55 sekundi prije kraja. No, od neželjenog scenarija i produžetaka, stvar je blokadom spasio Dobud, a do kraja susreta Hrvatska je uspjela sačuvati prednost 12-11.

Bošković je zabio četiri od četiri, Buljubašić je dodao tri gola iz četiri pokušaja, a u strijelce upisali su se Burić, Joković, Dobud, Bušlje i Sukno.

Novom, 34. kolajnom Ratko Rudić postao je drugi najuspješniji trener na svijetu. Ispred njega je samo odbojkaški strateg Rezende s 45 medalja.

'Settebello' osigurao treću zlatnu medalju u povijesti

Reprezentacija Italije izborila je konačnu pobjedu u Šangaju. 'Settebello' je protiv Srbije došao do svojeg trećeg zlata u povijesti.

Talijani su dugo izbivali s postolja i sada su konačno došli do medalje i to one najvrjednije.

Iako su Talijani vodili većinu susreta nakon posljednje  minute zadnje četvrtine rezultat je bio izjednačen. 

Srbija je u nekoliko navrata stizala Talijane, i na dva gola razlike i naposljetku uspjela izjednačiti.

O zlatu se odlučivalo u produžecima u kojima su prvu priliku da osiguraju najvišu stepenicu postolja i naslov svjetskog prvaka imali Srbi, ali svaku nadu ugasio im je gol Maurizia Feluga.

U prvog produžetku Felugo je zabio za konačnih 8-7, koji su ostali na semaforu i nakon drugog produžetka i donijeli naslov Svjetskog prvaka Talijanima koji su na sjajnu medalju čekali od daleke 1994.

Prvi strijelac Italije je Matteo Alcardo s tri gola, dok je Christiano Presciutti postigao dva gola. Filip Filipović je za Srbiju zabijao tri puta, ali očito nedovoljno. Srbi će tako oko vrata ovjesiti tek srebrnu medalju.

SP u vaterpolu:

Italija - Srbija 8-7

Hrvatska - Mađarska 12-11

Idi na 24sata

Komentari 126

  • jdn 31.07.2011.

    Vise volim da su srbi izgubili u finalu nego sto smo mi dobili za trece mjesto. Bella Italija, buona Italija, hvala vam za sve ljepe trenutke jucer popodne.A mi cemo izravnati racune ako rudic makne Paskvalina.....

  • Spužva 31.07.2011.

    Preseravali se i mi i susjedi nam a sad i jedni i drugi s kitom u ustima. HA ha

  • 30.07.2011.

    BELLA ITALIA!!!!!!!!!!! HAHA!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare