Obavijesti

Sport

Komentari 126

Hrvatska u Šangaju sigurno do bronce, zlato ipak Talijanima

Hrvatska u Šangaju sigurno do bronce, zlato ipak Talijanima
18

Hrvatska je reprezentacija zauzela treće mjesto na SP-u u Šangaju svladavši Mađare. Time je Ratko Rudić zaslužio 34. medalju. Italija je u finalu dobila Srbiju

VIDEO

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Šangaju! Izabranici Ratka Rudića svladali su Mađarsku 12-11 i uzeli broncu!

Barakude su medaljom spasile stvar nakon neočekivanog poraza od Talijana u polufinalu i drugi put zaredom zauzele treće mjesto nakon Rima 2009, a izbornik Rudić pobjedom nad Mađarima ulovio 34. medalju u prebogatoj karijeri.

Hrvatski vaterpolisti u susret su ušli potpuno agresivno i fokusirano te nisi odavali dojam da ih je poraz od Talijana uzdrmao. Mađarima su već u prvoj četvrtini nabili tri razlike koja je završila s 5-2. Furioznu igru nastavili su i u drugoj četvrtini na krilima sjajnog Mihe Boškovića i golmana Josipa Pavića koji nije dopuštao Mađarima da smanje zaostatak. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću 8-4.

U nastavku utakmice stopostotni Bošković donosi najveću prednost od pet golova. Zabijali su u trećoj četvrtini Burić i još jednom Bošković, a kad se sve činilo da stvar riješena Mađari se bude. Serijom golova s napadačem više Mađarska smanjuje pred kraj četvrtine na samo 11-9.

U posljednoj fazi igre nakon sjajnih intervencija Pavića, Sukno zarađuje treće isključenje što su Mađari iskoristili i približili se na samo gol zaostatka 55 sekundi prije kraja. No, od neželjenog scenarija i produžetaka, stvar je blokadom spasio Dobud, a do kraja susreta Hrvatska je uspjela sačuvati prednost 12-11.

Bošković je zabio četiri od četiri, Buljubašić je dodao tri gola iz četiri pokušaja, a u strijelce upisali su se Burić, Joković, Dobud, Bušlje i Sukno.

Novom, 34. kolajnom Ratko Rudić postao je drugi najuspješniji trener na svijetu. Ispred njega je samo odbojkaški strateg Rezende s 45 medalja.

'Settebello' osigurao treću zlatnu medalju u povijesti

Reprezentacija Italije izborila je konačnu pobjedu u Šangaju. 'Settebello' je protiv Srbije došao do svojeg trećeg zlata u povijesti.

Talijani su dugo izbivali s postolja i sada su konačno došli do medalje i to one najvrjednije.

Iako su Talijani vodili većinu susreta nakon posljednje  minute zadnje četvrtine rezultat je bio izjednačen. 

Srbija je u nekoliko navrata stizala Talijane, i na dva gola razlike i naposljetku uspjela izjednačiti.

O zlatu se odlučivalo u produžecima u kojima su prvu priliku da osiguraju najvišu stepenicu postolja i naslov svjetskog prvaka imali Srbi, ali svaku nadu ugasio im je gol Maurizia Feluga.

U prvog produžetku Felugo je zabio za konačnih 8-7, koji su ostali na semaforu i nakon drugog produžetka i donijeli naslov Svjetskog prvaka Talijanima koji su na sjajnu medalju čekali od daleke 1994.

Prvi strijelac Italije je Matteo Alcardo s tri gola, dok je Christiano Presciutti postigao dva gola. Filip Filipović je za Srbiju zabijao tri puta, ali očito nedovoljno. Srbi će tako oko vrata ovjesiti tek srebrnu medalju.

SP u vaterpolu:

Italija - Srbija 8-7

Hrvatska - Mađarska 12-11

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara