To je to što me zanima!

'Kockasti' su stigli i razbježali se, pričali tek Pranjić i Schifo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva iz Brazila. Avion s našim igračima i stožerom trebao je sletjeti u 11.20. Kasnio je i sletio tek iza 13 sati...
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija ukrcala se u avion u Salvadoru u utorak u 22.45 sati po našem vremenu. Na zagrebački aerodrom trebali su sletjeti u 11.20 sati. No, avion je kasnio. U zagrebačku zračnu luku sletio je iza 13 sati.

Na Pleso su prvi navijači stigli u 11 sati , no nisu znali da će avion kasniti. Do 13 sati skupilo ih se oko 200, a među njima bili su igračevi prijatelji i rodbina. Atmosfera je bila sjajna, a navijači su u nekoliko situacija zapjevali navijačke pjesme.

- Očekivali smo više, naravno, ali presjekao nas je onaj prvi gol Meksika - rekao je Danijel Pranjić , a Schildenfeld je dodao:

- Sad nam je malo lakše zbog ovog dočeka.

Nitko od drugih igrača nije dao izjavu.

Sammir i Dudu ostali u Brazilu

Nekoliko reprezentativaca podijelio je autograme navijačima, najviše ih je dijelio Vedran Ćorluka, a isto je napravio i izbornik Niko Kovač, kojem su navijači skandirali "Niko, Niko". Ubrzo nakon toga igrači su otišli svojim kućama.

U zagrebačku zračnu luku stigli su svi osim Eduarda i Sammira, koji su ostali u Brazilu, te Olića i Rakitića koji su krenuli u Njemačku, odnosno Španjolsku.

Hrvatski reprezentativci podijelit će 3,2 milijuna eura premija, dio će dobiti i igrači koji su sudjelovali u kvalifikacijama za SP. Kovačev stožer u kojem je 13 ljudi dijeli 800.000 eura, a dio bi trebao dobiti i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je u Brazilu odigrala tri utakmice u skupini. Izgubili smo 3-1 od Brazila u prvoj utakmici uz krađu japanskog suca Yuichija Nishimure.

Pomeli smo Kamerun u srcu prašume s 4-0 što je Hrvatskoj najveća pobjeda u povijesti svjetskih prvenstava. U odlučujućoj utakmici za prolazak u osminu finala nakon 16 godina Meksiko nam je održao lekciju te nas izbacio s Mundijala (3-1).

- Čista nam je savjest. Radili smo šest mjeseci ono što smo zacrtali. U prve dvije utakmice igrali smo moderno, protiv Meksika nije bilo onako kako smo htjeli. Napravit ćemo analizu, ali prvo se idemo odmoriti. Nemojte me tražiti, idem u Austriju - rekao je Niko Kovač na posljednjoj "presici".

Prvu sljedeću službenu utakmicu Hrvatska igra 9. rujna 2014. godine protiv Malte na Maksimiru u sklopu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016. godine.

Idi na 24sata

Komentari 723

  • travnoleros 26.06.2014.

    ..joj što volim ove licemjere koji sad spominju premije i Slavoniju..da imate muda bili biste na nasipima kad je trebalo...ali još uvijek imate prilike da pokažete da niste "curice" pa se organizirajte i otiđite pomoći ljudima na terenu..licemjeri bez granica...

  • m_rock 26.06.2014.

    Nevjerovatno kakve mi novinare imamo. Ovo jednostavno nije istina bio sam tamo. DA li novinar nakon ovakvog teksta (punog laži) treba dobiti otkaz? DA klikni plus NE klikni minus

  • GJURO 26.06.2014.

    sad je valjda svima jasno da bismo bolje prošli da je Ćiro preuzeo repku, a ne bahati neiskusni Kovač, koji bi uz Ćiru mogao učiti par godina, a ne da ide eksperimentirati na SP može li Raketa igrati otraga, i sl.....preskupo smo platili njegovo eksperimentiranje....a dečki su morali odigrati muški tekmu do kraja, a ne predati se na 1:0 i šetati po terenu

Komentiraj...
Vidi sve komentare