Obavijesti

Sport

Komentari 723

'Kockasti' su stigli i razbježali se, pričali tek Pranjić i Schifo

'Kockasti' su stigli i razbježali se, pričali tek Pranjić i Schifo
17

Hrvatska reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva iz Brazila. Avion s našim igračima i stožerom trebao je sletjeti u 11.20. Kasnio je i sletio tek iza 13 sati...

VIDEO

Hrvatska reprezentacija ukrcala se u avion u Salvadoru u utorak u 22.45 sati po našem vremenu. Na zagrebački aerodrom trebali su sletjeti u 11.20 sati. No, avion je kasnio. U zagrebačku zračnu luku sletio je iza 13 sati.

Na Pleso su prvi navijači stigli u 11 sati , no nisu znali da će avion kasniti. Do 13 sati skupilo ih se oko 200, a među njima bili su igračevi prijatelji i rodbina. Atmosfera je bila sjajna, a navijači su u nekoliko situacija zapjevali navijačke pjesme.

- Očekivali smo više, naravno, ali presjekao nas je onaj prvi gol Meksika - rekao je Danijel Pranjić , a Schildenfeld je dodao:

- Sad nam je malo lakše zbog ovog dočeka.

Nitko od drugih igrača nije dao izjavu.

Sammir i Dudu ostali u Brazilu

Nekoliko reprezentativaca podijelio je autograme navijačima, najviše ih je dijelio Vedran Ćorluka, a isto je napravio i izbornik Niko Kovač, kojem su navijači skandirali "Niko, Niko". Ubrzo nakon toga igrači su otišli svojim kućama.

U zagrebačku zračnu luku stigli su svi osim Eduarda i Sammira, koji su ostali u Brazilu, te Olića i Rakitića koji su krenuli u Njemačku, odnosno Španjolsku.

Hrvatski reprezentativci podijelit će 3,2 milijuna eura premija, dio će dobiti i igrači koji su sudjelovali u kvalifikacijama za SP. Kovačev stožer u kojem je 13 ljudi dijeli 800.000 eura, a dio bi trebao dobiti i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.

Pokretanje videa...

Antonio Bevanda/24sata VIDEO

Hrvatska je u Brazilu odigrala tri utakmice u skupini. Izgubili smo 3-1 od Brazila u prvoj utakmici uz krađu japanskog suca Yuichija Nishimure.

Pomeli smo Kamerun u srcu prašume s 4-0 što je Hrvatskoj najveća pobjeda u povijesti svjetskih prvenstava. U odlučujućoj utakmici za prolazak u osminu finala nakon 16 godina Meksiko nam je održao lekciju te nas izbacio s Mundijala (3-1).

- Čista nam je savjest. Radili smo šest mjeseci ono što smo zacrtali. U prve dvije utakmice igrali smo moderno, protiv Meksika nije bilo onako kako smo htjeli. Napravit ćemo analizu, ali prvo se idemo odmoriti. Nemojte me tražiti, idem u Austriju - rekao je Niko Kovač na posljednjoj "presici".

Prvu sljedeću službenu utakmicu Hrvatska igra 9. rujna 2014. godine protiv Malte na Maksimiru u sklopu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 723
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled