To je to što me zanima!

Hrvatska snowboarderica stigla u Peking: Zna biti -20 stupnjeva

'Testiranja imamo svakodnevno. Prvo testiranje moguće je napraviti prije doručka. Možemo se testirati u prizemlju kuće u kojoj jesmo ili na punktovima ispred dvorane za natjecanje', govori nam hrvatska olimpijka
Vidi originalni članak

Jedan od hrvatskih uzdanica na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bit će i Lea Jugovac (27). Nastupit će u dvije snowboard discipline. U slopestyleu 5. veljače i big airu 14. veljače. Za 24sata podijelila je prve dojmove iz Kine.

POGLEDAJTE VIDEO: Lea Jugovac iz Kine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Stigli smo u olimpijsko selo u Zhangjiakouu (160 kilometara sjeverozapadno od Pekinga, op. a.) prije dva dana. Danas smo već imali prvi trening. Prvi dojmovi su odlični. U selu je sve odlično uređeno, ali i podređeno covid-mjerama. Od teretane pa do stolova za kojima jedemo - kaže Jugovac pa pojašnjava:

- Između sportaša su pregrade od pleksiglasa. Dakle, između svakog stola, između svake sprave u teretani. Sve kako bi se održala što veća razdaljina između sportaša, da se spriječi moguća zaraza korona virusom.

Pandemija korona virusa počela je 2020. u Wuhanu pa Kinezi baš ništa ne prepuštaju slučaju.

LEA JUGOVAC 'Snowboarding je skup sport, uvijek sam prepuna hematoma, a završila sam i Pravni fakultet'

- Testiranja imamo svakodnevno. Prvo testiranje moguće je napraviti prije doručka. Možemo se testirati u prizemlju kuće u kojoj jesmo ili na punktovima ispred dvorane za natjecanje. Također, testiranje se može obaviti i ispred ogromnog šatora u koji odlazimo jesti - kaže hrvatska olimpijka.

Neki su kritizirali organizatore, ali Jugovac smatra da za to nemaju pokriće.

- Puno se pričalo o nekim robotiziranim načinima dostave, ali to nije tako. Sve je po principu švedskog stola. Sami biramo što želimo jesti, izbor je velik i svatko može pronaći nešto za sebe. Kinezi su sve odlično organizirali i pazili na svaki detalj. Sve je pedantno osmišljeno, pridržavaju se svih pravila i mjera da sportašima pruže najsigurnije i najbolje uvjete za trening i natjecanje.

Jugovac se trenutačno nalazi u selu Zhangjiakou u kojem je smješteno 2640 sportaša, ali će nakon 5. veljače promijeniti lokaciju.

- Prvo ću nastupiti u disciplini slopestyle u Secret Garden Resortu, a potom selimo u Peking u drugo olimpijsko selo, tako da ću imati priliku usporediti dva olimpijska sela. Pretpostavljam da neće biti razlike - kaže pa dodaje:

PROMJENA PLANA Ljutić nosi zastavu na otvaranju Igara umjesto Leone Popović

- Danas nam stižu naši "alpinci". Djevojke su već stigle, ali one su smještene u trećem olimpijskom selu pa se nećemo vidjeti. 

Bilo je smrzavanja...

- Sunčano je svaki dan, ali izrazito hladno. Ujutro je i 20 stupnjeva ispod ništice, a lagani vjetar koji stalno puše otežava situaciju. Imali smo trosatni trening i jedva smo izdržali do kraja na snijegu - zaključila je Jugovac.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Slajzerizer 03.02.2022.

    Nije mi jasno što ova mularija radi na olimpijskim igrama

  • Rakova Poslastica 02.02.2022.

    na čiji je ovo račun

  • nolimits930 02.02.2022.

    i to plaćamo ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare