Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvatska snowboarderica stigla u Peking: Zna biti -20 stupnjeva

Hrvatska snowboarderica stigla u Peking: Zna biti -20 stupnjeva

'Testiranja imamo svakodnevno. Prvo testiranje moguće je napraviti prije doručka. Možemo se testirati u prizemlju kuće u kojoj jesmo ili na punktovima ispred dvorane za natjecanje', govori nam hrvatska olimpijka

VIDEO

Jedan od hrvatskih uzdanica na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bit će i Lea Jugovac (27). Nastupit će u dvije snowboard discipline. U slopestyleu 5. veljače i big airu 14. veljače. Za 24sata podijelila je prve dojmove iz Kine.

POGLEDAJTE VIDEO: Lea Jugovac iz Kine

Pokretanje videa...

Lea Jugovac VIDEO

- Stigli smo u olimpijsko selo u Zhangjiakouu (160 kilometara sjeverozapadno od Pekinga, op. a.) prije dva dana. Danas smo već imali prvi trening. Prvi dojmovi su odlični. U selu je sve odlično uređeno, ali i podređeno covid-mjerama. Od teretane pa do stolova za kojima jedemo - kaže Jugovac pa pojašnjava:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Između sportaša su pregrade od pleksiglasa. Dakle, između svakog stola, između svake sprave u teretani. Sve kako bi se održala što veća razdaljina između sportaša, da se spriječi moguća zaraza korona virusom.

Pandemija korona virusa počela je 2020. u Wuhanu pa Kinezi baš ništa ne prepuštaju slučaju.

'Snowboarding je skup sport, uvijek sam prepuna hematoma, a završila sam i Pravni fakultet'
'Snowboarding je skup sport, uvijek sam prepuna hematoma, a završila sam i Pravni fakultet'

- Testiranja imamo svakodnevno. Prvo testiranje moguće je napraviti prije doručka. Možemo se testirati u prizemlju kuće u kojoj jesmo ili na punktovima ispred dvorane za natjecanje. Također, testiranje se može obaviti i ispred ogromnog šatora u koji odlazimo jesti - kaže hrvatska olimpijka.

Neki su kritizirali organizatore, ali Jugovac smatra da za to nemaju pokriće.

- Puno se pričalo o nekim robotiziranim načinima dostave, ali to nije tako. Sve je po principu švedskog stola. Sami biramo što želimo jesti, izbor je velik i svatko može pronaći nešto za sebe. Kinezi su sve odlično organizirali i pazili na svaki detalj. Sve je pedantno osmišljeno, pridržavaju se svih pravila i mjera da sportašima pruže najsigurnije i najbolje uvjete za trening i natjecanje.

Jugovac se trenutačno nalazi u selu Zhangjiakou u kojem je smješteno 2640 sportaša, ali će nakon 5. veljače promijeniti lokaciju.

- Prvo ću nastupiti u disciplini slopestyle u Secret Garden Resortu, a potom selimo u Peking u drugo olimpijsko selo, tako da ću imati priliku usporediti dva olimpijska sela. Pretpostavljam da neće biti razlike - kaže pa dodaje:

Ljutić nosi zastavu na otvaranju Igara umjesto Leone Popović
Ljutić nosi zastavu na otvaranju Igara umjesto Leone Popović

- Danas nam stižu naši "alpinci". Djevojke su već stigle, ali one su smještene u trećem olimpijskom selu pa se nećemo vidjeti. 

Bilo je smrzavanja...

- Sunčano je svaki dan, ali izrazito hladno. Ujutro je i 20 stupnjeva ispod ništice, a lagani vjetar koji stalno puše otežava situaciju. Imali smo trosatni trening i jedva smo izdržali do kraja na snijegu - zaključila je Jugovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis
I TO PO DRUGI PUT U ŽIVOTU

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis

Utrka je s 50 kilometara skraćena na 30 zbog vrlo nepovoljnih uvjeta u Pekingu. Temperatura je bila minus 17, ali je zbog hladnog vjetra pravi osjećaj bio još hladniji

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači
ZOI U PEKINGU

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?
SVE NA JEDNOM MJESTU

Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?

Olimpijci su se u Pekingu borili za 109 setova medalja u 15 sportova. Najjači hrvatski adut bio je Filip Zubčić nije osvojio medalju. Imali smo predstavnike i u snowboardu, skijaškom trčanju i brzom klizanju