To je to što me zanima!

Hrvatski klinci nastupit će na Copa Américi: Izvukli Brazilce!

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 15 godina starosti dobila je privilegij nastupiti na kontinentalnom prvenstvu Južne Amerike, a u fazi po skupinama odmjerit će snage s jakim Brazilom
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija nastupit će na Južnoameričkom prvenstvu za igrače do 15 godina starosti koje se održava od 4. do 19. studenog u Argentini kao jedna od dvije selekcije kojima je tamošnja konfederacija Conmebol dodijelila pozivnicu.

Osmo je to izdanje kontinentalnog turnira Južne Amerike u toj uzrasnoj kategoriji, koje se održava svake dvije godine, i prvo u kojem će sudjelovati po dvije europske momčadi, prema dogovoru Conmebol i Uefe. Hrvatska je, uz Španjolsku, dobila tu čast. Španjolci ipak nisu prihvatili pozivnicu pa će, umjesto njih, na turniru sudjelovati Česi.

Ždrijeb faze po skupinama održao se prošli petak u San Juanu i smjestio je Hrvatsku u skupinu B s Brazilom, najuspješnijom reprezentacijom (četiri naslova) i braniteljem naslova, potom Ekvadorom, Bolivijom, Peruom i Venezuelom. U skupini A nalaze se Argentina, Češka, Urugvaj, Kolumbija, Paragvaj i Čile.

Prve dvije momčadi iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni nakon 1. siječnja 2002. godine. Hrvatsku U-15 vodi bivši nogometaš Orijenta, Rijeke i bečke Austrije te nekadašnji trener Rijeke Mladen Ivančić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Iskrivljena antena 16.10.2017.

    Ovo je budućnost Hrvatskog nogometa i Dino Kapitanović je velika nada ima priliku postati heroj poput Marija Mandžukića

  • Kringe 16.10.2017.

    To je za klince velika motivacija , kada odes na takvo natjecanje , pogotovo u Juznu Ameriku .

  • Bueno 16.10.2017.

    Odllično, neka malo skupljaju iskustvo. Uvijek smo imali problema s Južnoameričkim repkama i svi redom su nas tukli na velikim natjecanjima. Ovo je korak naprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare