To je to što me zanima!

Hrvatski orao: Raspon ruku mi je 215 cm, uzor mi je Frano Vićan

U reprezentaciji je bio rezerva Bijaču, ali danas je nominalno prvi golman. Najzaslužniji je za to što smo u četvrtfinalu izbacili Srbiju. U polufinalu je naša najveća nada da bismo mogli ugledati finale. To je - Toni Popadić
Vidi originalni članak

Nitko nas nije vidio kao favorite. Niti u ovoj utakmici ni općenito na turniru. Mi smo svima začepili usta, opet smo tu, opet smo u polufinalu, u borbi za medalju. Ondje gdje je Hrvatska vazda i bila, presretan je nakon pobjede nad Srbijom u četvrtfinalu SP-a bio golman naše vaterpolske reprezentacije Toni Popadić (27).

POGLEDAJTE VIDEO: Kćer Xavija Garcije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Imao 10 obrana

Golman Juga izludio je "delfine". Imao je 10 obrana. Popadić je visok čak 205 centimetara.

- Odavno nisam mjerio raspon ruku, ali mislim da je bio oko 215 centimetara (širina gola je tri metra, nap. a.) - kaže Toni.

Protiv Srbije bio je fantastičan. Već u prvoj četvrtini imao je pet obrana, s dva, tri, pet metara... Odakle god su srpski vaterpolisti pucali, Popadić je branio. Kako i ne bi s rasponom ruku od 215 centimetara, koliko nema gotovo niti jedan svjetski golman.

- Borili smo se lavovski, nitko nas nije vidio kao favorite - istaknuo je golman Hrvatske.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Kako do ulaznica za polufinale SP-a? Savez je objavio upute FELIPE PERRONE Hrvatski zet na 'barakude': Sin i žena pričaju na hrvatskom, ali... Danas moraju navijati za tatu!

Odveo Hrvatsku u Tokio

Popadić je u reprezentaciji već nekoliko godina. Šira hrvatska javnost upoznala ga je prošle godine. U Rotterdamu je na kvalifikacijskom turniru za OI obranio peterac Rusu Romanu Šepeljevu i trasirao put "barakuda" u Tokio.

Rusi su bili na korak od Olimpijskih igara, Šepeljev je trebao zabiti peterac. Rekli bismo piece of cake. Ali ne kad je na golu Popadić. Hrvatski orao obranio je peterac i odveo Hrvatsku u drugi krug lutrije. Ili možda ipak nije lutrija.

- To vam je igra živaca, a ne sreća ili lutrija. To je vježba! Kao u nogometu jedanaesterci. Frano Vićan, jedan od najboljih hrvatskih golmana, znao se povući u osamu i meditirati, imao je famoznu bilježnicu u koju je zapisivao kako tko šutira. Josip Pavić nije zapisivao, ali je pamtio i gledao puno videozapisa. Pokupio sam te neke stvari od njih. Uzor mi je i Marko Bijač - priča Popadić.

SVJETSKO PRVENSTVO Evo gdje gledati lov 'barakuda' na medalju: Španjolci su favoriti VATERPOLISTI PO MEDALJU Španjolci su Hrvatima bili crne mačke: Sad tek kreće ono pravo

Poznaje Španjolce

U reprezentaciji je bio rezerva Bijaču, ali danas je nominalno prvi golman. Najzaslužniji je za to što smo u četvrtfinalu izbacili Srbiju. U polufinalu je naša najveća nada da bismo mogli ugledati finale.

Da stvar bude bolja, Toni je igrao u Španjolskoj (Mediterraneo), tako da ih poznaje dobro i bez bilježnica i analiza. No ne sumnjajte da će se pripremiti kako treba. Dovoljna je jedna početna obrana da Španjolcima ulije strah. Stojko Vranković bio je naš drniški orao, Toni je - hrvatski orao!

ODUŠEVILI IH Srbi hvale 'barakude' nakon poraza: Hrvati su pokazali klasu

Hrvatska protiv Španjolske igra u 19.30, a prema najavama sprema se i veliki broj hrvatskih navijača. Ulaznice za polufinala su rasprodane, no veliki broj uzeli su Mađari, računajući da će njihova reprezentacija dogurati do tamo. Kako su ispali, te ulaznice moći će se, vrlo vjerojatno, kupiti ispred bazena.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija igra polufinale SP-a protiv Španjolske. Koeficijent na pobjedu Španjolske jest 1,70, a na pobjedu ‘barakuda’ 2,70. Španjolci su prvi favoriti prvenstva. Da će osvojiti koeficijent je 2,40, na Talijane je 3,70, na Hrvatsku 4, a na Grčku 5,50. 
Bjeloglavi sup ima raspon krila od 180 do 220 centimetara. Tonijev raspon ruku je 215 cm
Idi na 24sata

Komentari 8

  • Orfej 01.07.2022.

    Raapon ruku 215. A na kraju nas potopili Španjolci 10:5

  • 01.07.2022.

    Oooro

  • cenzuravirus 01.07.2022.

    Više vas boli poraz u vaterpolu od skidanja krpe u Požegi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare