Sport

Komentari 8

Hrvatski orao: Raspon ruku mi je 215 cm, uzor mi je Frano Vićan

Hrvatski orao: Raspon ruku mi je 215 cm, uzor mi je Frano Vićan

U reprezentaciji je bio rezerva Bijaču, ali danas je nominalno prvi golman. Najzaslužniji je za to što smo u četvrtfinalu izbacili Srbiju. U polufinalu je naša najveća nada da bismo mogli ugledati finale. To je - Toni Popadić

Nitko nas nije vidio kao favorite. Niti u ovoj utakmici ni općenito na turniru. Mi smo svima začepili usta, opet smo tu, opet smo u polufinalu, u borbi za medalju. Ondje gdje je Hrvatska vazda i bila, presretan je nakon pobjede nad Srbijom u četvrtfinalu SP-a bio golman naše vaterpolske reprezentacije Toni Popadić (27).

POGLEDAJTE VIDEO: Kćer Xavija Garcije

Imao 10 obrana

Golman Juga izludio je "delfine". Imao je 10 obrana. Popadić je visok čak 205 centimetara.

- Odavno nisam mjerio raspon ruku, ali mislim da je bio oko 215 centimetara (širina gola je tri metra, nap. a.) - kaže Toni.

Protiv Srbije bio je fantastičan. Već u prvoj četvrtini imao je pet obrana, s dva, tri, pet metara... Odakle god su srpski vaterpolisti pucali, Popadić je branio. Kako i ne bi s rasponom ruku od 215 centimetara, koliko nema gotovo niti jedan svjetski golman.

- Borili smo se lavovski, nitko nas nije vidio kao favorite - istaknuo je golman Hrvatske.

Zagreb: Vaterpolisti Jadrana osvojili su kup Hrvatske

Odveo Hrvatsku u Tokio

Popadić je u reprezentaciji već nekoliko godina. Šira hrvatska javnost upoznala ga je prošle godine. U Rotterdamu je na kvalifikacijskom turniru za OI obranio peterac Rusu Romanu Šepeljevu i trasirao put "barakuda" u Tokio.

Rusi su bili na korak od Olimpijskih igara, Šepeljev je trebao zabiti peterac. Rekli bismo piece of cake. Ali ne kad je na golu Popadić. Hrvatski orao obranio je peterac i odveo Hrvatsku u drugi krug lutrije. Ili možda ipak nije lutrija.

- To vam je igra živaca, a ne sreća ili lutrija. To je vježba! Kao u nogometu jedanaesterci. Frano Vićan, jedan od najboljih hrvatskih golmana, znao se povući u osamu i meditirati, imao je famoznu bilježnicu u koju je zapisivao kako tko šutira. Josip Pavić nije zapisivao, ali je pamtio i gledao puno videozapisa. Pokupio sam te neke stvari od njih. Uzor mi je i Marko Bijač - priča Popadić.

Zagreb: Vaterpolo utakmica 2. kola D skupine FINA Svjetske lige, Hrvatska - Rusija

Poznaje Španjolce

U reprezentaciji je bio rezerva Bijaču, ali danas je nominalno prvi golman. Najzaslužniji je za to što smo u četvrtfinalu izbacili Srbiju. U polufinalu je naša najveća nada da bismo mogli ugledati finale.

Da stvar bude bolja, Toni je igrao u Španjolskoj (Mediterraneo), tako da ih poznaje dobro i bez bilježnica i analiza. No ne sumnjajte da će se pripremiti kako treba. Dovoljna je jedna početna obrana da Španjolcima ulije strah. Stojko Vranković bio je naš drniški orao, Toni je - hrvatski orao!

Najčitaniji članci