To je to što me zanima!

Hrvatski trojac donio pobjedu: Rivić, Lakić i Iličević poentirali

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kaiserslautern je došao do važne pobjede kod Nürnberga zahvaljujući golovima hrvatskih nogometaša. Schalke je razbio Werder 4-0, a Dortmund dobio Freiburg
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometaši bili su raspoloženi u subotnjem dijelu programa 13. kola njemačke Bundeslige, pa su se tako na listu strijelaca upisala njih četvorica. Posebno su dojmljivi bili Kaiserslauternovi Hrvati. Njih trojica, Stiven Rivić, Ivo Iličević i Srđan Lakić potpisala su sve golove svoje momčadi u gostujućoj 3-1 pobjedi kod Nürnberga.

Sve je započeo Rivić golom, svojim prvim,  u 4. minuti utakmice nakon što je s lijeve strane pospremio loptu koja se do njega odbila poslije Iličevićeva šuta. Sam Iličević za svoj je četvrti ligaški gol dobro je reagirao glavom osam minuta kasnije na asistenciju strijelca prvoga pogotka, da bi u 33. asistirao Lakiću koji je glavom pogodio za 3-0. Lakićev je to sedmi bundesligaški pogodak ove sezone. Sva su trojica zamijenjena u posljednjih deset minuta ogleda.

Zabio je, i to prvi puta u ovoj sezoni, i Hoffenheimov Boris Vukčević i to u uvjerljivoj 4-0 pobjedi kod Eintrachta. Na njegov gol glavom s dva precizna šuta desnicom nadovezao se Vedad Ibišević da bi u 90. minuti susreta konačan rezultat postavio Mlapa.

Ivan Rakitić sudjelovao je u posljednjih 20 minuta Schalkeove 4-0 pobjede protiv bremenskog Werdera. Utakmica je to koju je privatizirao nekadašnji napadač Reala, Raul, strijelac tri pogotka. Posebno je lijep bio onaj posljednji u kojem je bivši španjolski reprezentativac lobom nadmudrio Wiesea.

Mladen Petrić odigrao je 72. minute za HSV koji je poražen 3-2 na gostovanju kod Hannovera.

Dodajmo i da je dortmundska Borussia, lider ljestvice, slavila i u ovome kolu. Nakon Freiburgovog vodstva situaciju su okrenuli u svoju korist i do tri boda došli nakon autogola Mensura Mujdže za konačnih 2-1. Najbolji je to start Dortmunđana u posljednjih trinaest godina u Bundesligi.

Subotnji dio vrlo efikasnog programa, u kojem je prosjek kroz šest utakmica iznosio točno četiri gola, zaključit će utakmica Bayera i Bayerna.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_29435 20.11.2010.

    meni još uvijek nije jasno zašto se ovom dečku vukčeviću nikako ne posveti veća pažnja,jer pratim malog već godinu i pol i dečko naprosto rastura i zaista nije demagogija kad kažem da zaslužuje poziv reprezentacije,ali ne mlade već a repke

  • Tazz 20.11.2010.

    Nevjerojatno je kako sam sretan zbog naših igraca !

  • Florida 20.11.2010.

    eovo je prava stvar kad nasi igraju i zabijaju, ane kad side po klupi i tribinama ka u totenhemu....ja jos nerazumin onog pletikosu zasto je otisa tamo al eto...al na ovoj utakmici prvi gol ilicevic puca golman odbija i rivic zabija, drugi gol rivic centrira ilicevic zabija, treci gol ilicevic centrira a lakic zabija!!! znaci samo njih trojica igraju hahah ma zezan se al nije lose za procitat haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare