Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hrvatski trojac donio pobjedu: Rivić, Lakić i Iličević poentirali

Hrvatski trojac donio pobjedu: Rivić, Lakić i Iličević poentirali
3

Kaiserslautern je došao do važne pobjede kod Nürnberga zahvaljujući golovima hrvatskih nogometaša. Schalke je razbio Werder 4-0, a Dortmund dobio Freiburg

VIDEO

Hrvatski nogometaši bili su raspoloženi u subotnjem dijelu programa 13. kola njemačke Bundeslige, pa su se tako na listu strijelaca upisala njih četvorica. Posebno su dojmljivi bili Kaiserslauternovi Hrvati. Njih trojica, Stiven Rivić, Ivo Iličević i Srđan Lakić potpisala su sve golove svoje momčadi u gostujućoj 3-1 pobjedi kod Nürnberga.

Sve je započeo Rivić golom, svojim prvim,  u 4. minuti utakmice nakon što je s lijeve strane pospremio loptu koja se do njega odbila poslije Iličevićeva šuta. Sam Iličević za svoj je četvrti ligaški gol dobro je reagirao glavom osam minuta kasnije na asistenciju strijelca prvoga pogotka, da bi u 33. asistirao Lakiću koji je glavom pogodio za 3-0. Lakićev je to sedmi bundesligaški pogodak ove sezone. Sva su trojica zamijenjena u posljednjih deset minuta ogleda.

Zabio je, i to prvi puta u ovoj sezoni, i Hoffenheimov Boris Vukčević i to u uvjerljivoj 4-0 pobjedi kod Eintrachta. Na njegov gol glavom s dva precizna šuta desnicom nadovezao se Vedad Ibišević da bi u 90. minuti susreta konačan rezultat postavio Mlapa.

Ivan Rakitić sudjelovao je u posljednjih 20 minuta Schalkeove 4-0 pobjede protiv bremenskog Werdera. Utakmica je to koju je privatizirao nekadašnji napadač Reala, Raul, strijelac tri pogotka. Posebno je lijep bio onaj posljednji u kojem je bivši španjolski reprezentativac lobom nadmudrio Wiesea.

Mladen Petrić odigrao je 72. minute za HSV koji je poražen 3-2 na gostovanju kod Hannovera.

Dodajmo i da je dortmundska Borussia, lider ljestvice, slavila i u ovome kolu. Nakon Freiburgovog vodstva situaciju su okrenuli u svoju korist i do tri boda došli nakon autogola Mensura Mujdže za konačnih 2-1. Najbolji je to start Dortmunđana u posljednjih trinaest godina u Bundesligi.

Subotnji dio vrlo efikasnog programa, u kojem je prosjek kroz šest utakmica iznosio točno četiri gola, zaključit će utakmica Bayera i Bayerna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi