To je to što me zanima!

Hrvatskoj na Euru večeras sudi čovjek za kojega ovo nije gol. Uefa uvodi VAR usred turnira

Allard Lindhout nije priznao izjednačujući gol Italiji u prvom kolu Eura U-21 protiv Francuske, nije ga vidio ni pomoćnik. Uefa ih nije sankcionirala za sumnjivu odluku, a Španjolce to ne zamara
Vidi originalni članak

Talijan Raoul Bellanova pucao je glavom u 91. minuti utakmice između Francuske i Italije (2-1) na Euru U-21 u Cluj-Napoci, lopta se od stative odbila u gol, ali dočekao ju je francuski stoper Castello Lukeba, primirio i izbio.

Nizozemski sudac Allard Lindhout (35) ni njegov pomoćnik Patrick Inia (kojemu je pogled, doduše, zaklanjao Francuz) tu nisu vidjeli gol. Talijani su poludjeli, a bodovi su ostali "pijetlovima". Gledajući snimku, doista je teško shvatiti kako gol nije vrijedio.

Na ovom turniru, koji nije u Fifinu kalendaru, nema ni VAR-a ni gol-tehnologije pa nitko nije mogao biti siguran u njegovu odluku. Čini se kako je Francuz primirio dok je s obje noge stajao u golu, a nejasno je i je li to učinio rukom.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Uefa nije sankcionirala Lindhouta. Njegova sudačka postava dijelit će pravdu na utakmici Hrvatske i Španjolske u drugom kolu ovu subotu, 48 sati nakon ogleda Francuza i Talijana. Ostaju i isti pomoćnici Rogier Honig i Patrick Inia, a četvrti je sudac novi, Portugalac João Pinheiro.

Nema zamjena među sudačkim postavama

Inače, Uefa je za ovaj turnir odredila 12 sudačkih postava podijeljenih u dvije skupine, svaka sudi po dvije skupine i svi sude u sva tri kola grupne faze. To možda objašnjava zašto Lindhouta nisu skinuli s utakmice mladih "vatrenih". Nema sudaca koji su u pričuvi.

- Ne zamaramo se sucima. Znali smo da u grupnoj fazi nema VAR-a, a nemamo službene informacije da će ga Uefa uvesti od četvrtfinala - rekao je španjolski izbornik Santi Denia.

No bit će ga. Uefa je priopćila kako zbog složenosti implementacije uvodi VAR na utakmice Eura od četvrtfinala, a bit će ga po prvi put na svim utakmicama kvalifikacija Lige prvaka, počevši od preliminarne runde, ali i od play-offa Konferencijske lige.

Allard Lindhout međunarodni je sudac od 2014., sudio je i Ligu prvaka, uglavnom kao četvrti sudac, a u toj je ulozi bio na utakmicama Villarreala i Dinama 2021. (kad je "modrima" poništen gol zbog spornog zaleđa) i lani na gostovanju kod Bodø/Glimta.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Stojan NEUM 24.06.2023.

    Sudac radi kak mu se naredi !!

  • ivokap 24.06.2023.

    Ovaj Tolić od nogometa zna samo pljuvati po sucima, što mu to treba?

  • MatijaKezele 24.06.2023.

    Nije da opravdavam greške, ali nije se ni mogo priznat gol iz njihove perspektive i perspektive pomoćnog suca. Za takve situacije treba var i bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare