To je to što me zanima!

Hrvatskom gimnastičaru stalo srce! Oživljavali ga na treningu

Tomislav Marković (31) srušio se na treningu. Pričali smo s čovjekom koji ga je oživljavao: 'Bio je plav, sam Bog nas je vodio jer su te prve minute bile ključne', rekao nam je dopredsjednik kluba
Vidi originalni članak

Prava drama odvijala se u srijedu u osječkoj gimnastičkoj dvorani. Hrvatski reprezentativac Tomislav Marković (31) srušio se na treningu. Bio je klinički mrtav, a oživljavali su ga treneri i kasnije liječnici. Javio se iz bolnice i stabilno je.

Život mu je spasila brza reakcija trenera i dopredsjednika gimnastičkog kluba 'Žito' Vladimira Mađarevića, kolege Borisa Čulina i ostalih sportaša koji su se tamo zatekli.

'Sam Bog nas je vodio'

Javio nam se gospodin Mađarević koji je prvi došao do Tomislava.

- Bili smo na treningu i u uvodnom tijelu Tomislav se požalio kako mu nije dobro. Pao je i počeo se gušiti. Lice mu je bilo plavo pa smo trener Boris Čulin i ja odmah priskočili u pomoć, krenuli mu vaditi jezik - rekao nam je Vladimir Mađarević. 

'Reagirali smo brzo, već je bio plav'

Tomislav je generacija Udea, Seligmana i Breza, bio je najbolji hrvatski višebojac sve do izlaska iz juniorske kategorije kad su ga zadesile brojne ozljede.

Nedavno je operirao živac na potkoljenici, a u srijedu je došao u Šećeranski dom, dvoranu u kojoj privremeno treniraju gimnastičari kluba GD Osijek Žito dok im ne obnove njihovu dvoranu Sokolski dom, piše Glas Slavonije.

Na sreću, treneri su bili prisebni.

- Reagirali smo dobro i brzo. Ma, sam Bog nas je vodio jer su te prve minute bile ključne. Pozvali smo Hitnu i počeli mu masirati srce. Bio je tu i Robert Seligman koji nam je pomagao. Ubrzo je došla Hitna i odvezla ga u bolnicu - dodao je Mađarević.

Više se neće baviti gimnastikom

Tomislav je nakon operacije znao navratiti u dvoranu i raditi laganim intenzitetom, a te umalo kobne srijede nije radio ništa drugačije nego prijašnjih dana.

- Više se neće moći baviti gimnastikom, ali već mu je 31. godina i planirao je završiti još ovaj olimpijski ciklus i oprostiti se. Mora još izvaditi neke nalaze, ali vjerojatno će mu ugraditi uređaj koji će mu pomagati u slučaju nepravilnog rada srca. Hvala Bogu, sve je dobro završilo. Sad je u bolnici i stabilno je - dodao je Mađarević.

Iz bolnice se javio i Tomislav i na Facebooku napisao:

- Što te ne ubije, to te ojača.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • VanjaKenđelić 31.03.2017.

    Kad je vec taj vas bog pomogao sta ce vam hitna? --------------------- "- Reagirali smo dobro i brzo. Ma, sam Bog nas je vodio jer su te prve minute bile ključne. Pozvali smo Hitnu i počeli mu masirati srce. Bio je tu i Robert Seligman koji nam je pomagao. Ubrzo je došla Hitna i odvezla ga u bolnicu - dodao je Mađarević."

  • MARIO 1980 31.03.2017.

    bog ti dao zdravlja mladiću.......

  • igyy 31.03.2017.

    današnja generacija je pritiskom sto zbog nakaznog odgoja sto od trenda bit in bez razloga!!!Okolina samo kritizira i to uglavnom izgled ,a mozak nije bitan !!!Dečko je imao sreći jer ga bog nije trenutno uzeo, jer u hrvatskoj je bog u sve umiješan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare