Obavijesti

Sport

Komentari 105

Hrvatskom gimnastičaru stalo srce! Oživljavali ga na treningu

Hrvatskom gimnastičaru stalo srce! Oživljavali ga na treningu
7

Tomislav Marković (31) srušio se na treningu. Pričali smo s čovjekom koji ga je oživljavao: 'Bio je plav, sam Bog nas je vodio jer su te prve minute bile ključne', rekao nam je dopredsjednik kluba

VIDEO

Prava drama odvijala se u srijedu u osječkoj gimnastičkoj dvorani. Hrvatski reprezentativac Tomislav Marković (31) srušio se na treningu. Bio je klinički mrtav, a oživljavali su ga treneri i kasnije liječnici. Javio se iz bolnice i stabilno je.

Život mu je spasila brza reakcija trenera i dopredsjednika gimnastičkog kluba 'Žito' Vladimira Mađarevića, kolege Borisa Čulina i ostalih sportaša koji su se tamo zatekli.

'Sam Bog nas je vodio'

Javio nam se gospodin Mađarević koji je prvi došao do Tomislava.

- Bili smo na treningu i u uvodnom tijelu Tomislav se požalio kako mu nije dobro. Pao je i počeo se gušiti. Lice mu je bilo plavo pa smo trener Boris Čulin i ja odmah priskočili u pomoć, krenuli mu vaditi jezik - rekao nam je Vladimir Mađarević. 

'Reagirali smo brzo, već je bio plav'

Tomislav je generacija Udea, Seligmana i Breza, bio je najbolji hrvatski višebojac sve do izlaska iz juniorske kategorije kad su ga zadesile brojne ozljede.

Nedavno je operirao živac na potkoljenici, a u srijedu je došao u Šećeranski dom, dvoranu u kojoj privremeno treniraju gimnastičari kluba GD Osijek Žito dok im ne obnove njihovu dvoranu Sokolski dom, piše Glas Slavonije.

Na sreću, treneri su bili prisebni.

- Reagirali smo dobro i brzo. Ma, sam Bog nas je vodio jer su te prve minute bile ključne. Pozvali smo Hitnu i počeli mu masirati srce. Bio je tu i Robert Seligman koji nam je pomagao. Ubrzo je došla Hitna i odvezla ga u bolnicu - dodao je Mađarević.

gimnastika

Više se neće baviti gimnastikom

Tomislav je nakon operacije znao navratiti u dvoranu i raditi laganim intenzitetom, a te umalo kobne srijede nije radio ništa drugačije nego prijašnjih dana.

- Više se neće moći baviti gimnastikom, ali već mu je 31. godina i planirao je završiti još ovaj olimpijski ciklus i oprostiti se. Mora još izvaditi neke nalaze, ali vjerojatno će mu ugraditi uređaj koji će mu pomagati u slučaju nepravilnog rada srca. Hvala Bogu, sve je dobro završilo. Sad je u bolnici i stabilno je - dodao je Mađarević.

Iz bolnice se javio i Tomislav i na Facebooku napisao:

- Što te ne ubije, to te ojača.

Što te ne ubije, to te ojača...

Posted by Tomislav Marković on 29. ožujka 2017
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom