To je to što me zanima!

"Hrvatsku predvode golgeter, čarobnjak i duša momčadi"

Mnogi su bili sretni što smo od Europljana izvukli Hrvatsku, a ne npr. Francusku. No to je odlična ekipa i Meksiku će utakmica protiv njih biti ključna, a ne s Kamerunom
Vidi originalni članak

Meksička verzija Goal.com-a napisala je veliki članak pod naslovom 'Hrvatska, neugodan protivnik', kako bi svoje čitatelje pobliže upoznala s 'kockastima', reprezentacijom protiv koje igraju u 3. kolu Svjetskog prvenstva

- Mnogi su bili sretni što smo od strašnih Europljana izvukli Hrvatsku, a ne primjerice Francusku, ali ne treba ih podcjenjivati. To je odlična momčad sa sjajnim igračima u svim linijama. Počevši od kapetana Srne preko Lovrena do trojca Mandžukić-Rakitić-Modrić. Meksiku će utakmica protiv njih biti ključna, a ne ona s Kamerunom. Podsjećamo, osvojili su i broncu na SP-u 1998. godine. Bit će nam teže nego prije četiri godine u skupini s Urugvajem, JAR-om i Francuskom (koju su prošli s 2. mjesta, iza Urugvaja op.a.) - stoji u opisu Hrvatske, a onda je autor par redaka posvetio svakom od najboljih naših nogometaša.

Golgeter

Mario Mandžukić preuzeo je odgovornost "devetke" u Bayernu nakon odlaska Gomeza. Ubrzo se pokazao kao jedna od najprofitabilnijih kupovina bavarskog kluba. Visok je i neugodan za braniče, stalno pritišće obranu, precizan je dodavač i rođeni strijelac.

Seviljski čarobnjak

Ivan Rakitić eksplodirao je ove sezone u Sevilli, igra sezonu karijere i motor je momčadi. Kreativac je koji dominira u sredini. Često je sjajan i u obrambenim zadacima. Meksiko bi definitivno trebao zaustaviti Rakitića, odnosno njegove lopte prema Mandžukiću u napadu. 

Duša Madrida

Luka Modrić ne ističe se kao strijelac, niti kao igrač koji će dati završni pas za gol, nema statistiku kao Rakitić, ali ono što ga razlikuje od ostalih igrača je inteligencija, osobnost. Modrić je motor, duša Real Madrida i hrvatske reprezentacije. Rijetko gubi loptu, kod njega je sigurna. Njegova popularnost raste na Santiago Bernabeu poput požara. Savršeno povezuje obranu, vezni red i napad. Uostalom, on je ove sezone zajedno s Cristianom Ronaldom najbolji igrač Reala. Koji Meksikanac ga može zaustaviti? 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • mrTrobec 14.02.2014.

    Kako se čini po pisanju novinara Hrvatsku predvodi sam Bog osobno.

  • loraxx 14.02.2014.

    Ma samo da se oni nama ne ozljede i tad ako budu "ostavili" srce na terenu prolazimo skupinu.. Ima da se osvetimo Španjolcima za ono na EURU..Sretno našima!!

  • zoran1986 14.02.2014.

    mi imamo jako dobre igrace ,i naravno svi igraju u klubovima ali vecina tih klubova igra razlicit nogomet ,ali nasa reprezentacija ima dosta vremena za pripreme,nedaj boze nekakvih ozljeda ,jal mi necemo izgubit od brazila ...TKO JE BRAZIL nitko i nista ,oni su domacini i moraju se dokazat pred 80000 tisuca ljudi a mi idemo u utakmicu bez ikakvog tereta ..dobro nam je i drugo mijesto ali sa obzirom na sve okolnosti MI NEGUBIMO OD BRAZILA TA CE UTAKMICA ZAVRSIT NERIJESENO ILI NASOM POBJEDOM :samo da nas u daljnjem natijecanju posluzi malo srece i mi idemo dalje nego 98 ,jer imamo puno bolju momcad nego te godine ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare