To je to što me zanima!

Hrvoje Maleš proveo je pet sati u policiji, Romi najavili tužbu

Oko podneva po predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša je na Poljud došla policijska službenica. A Maleš je nakon gotovo pet sati izašao iz splitske policijske postaje
Vidi originalni članak

Fotografija Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša s ustaškom kapom na glavi u hipu je obišla Hrvatsku i uglavnom naišla na osude. Premda je Maleš priopćenjem i isprikom na klupskom internetskom portalu sve pokušao svesti pod zajednički nazivnik 'mladost - ludost', nije izbjegao posljedice svog krajnje neprimjerenog čina. 

Oko podneva po njega je na Poljud došla policijska službenica i u službenom ga automobilu odvela na poduži obavijesni razgovor. Izašao je iz splitske policijske uprave nakon gotovo pet sati.

- Pokušavamo utvrditi ima li elemenata prekršajnog ili krivičnog djela, a o svemu ćemo izvijestiti državno odvjetništvo - rekla je glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević – Gudelj. 

Još uvijek je nejasno hoće li Maleša teretiti za prekršaj ili krivično djelo zbog toga jer je javno nosio kapu s ustaškim obilježjem. Dogradonačelnik Splita Jure Šundov stao je u Malešovu obranu.

- Gospodin Maleš se javno ispričao svima koje je povrijedio, izrazio je žaljenje i ja mu ne bih oduzimao šansu u Hajduku, niti bih išao toliko daleko i govorio o njegovoj smjeni, ukoliko bude sankcioniran zbog neprimjerene fotografije. Svi imaju neke faze u mladosti kad čine neke stvari bez razmišljanja.

Oglasio se i Predsjednik Svjetske organizacije Roma za borbu protiv nasilja i netolerancije Tofko Dedić – Toti i najavio tužbu protiv Maleša organima Fife i Uefe zbog toga jer je javno nosio ustaško obilježje. 

- Pod tom je kapom u Jasenovcu pobijeno 30 tisuća Roma - pojasnio je Dedić za Novi list.

Podsjetimo, fotografija na kojoj je predsjednik Hajduka u društvu nepoznatih ljudi fotografiran s ustaškom kapom na glavi, odaslana je jučer većini hrvatskih medija. Navodno je nastala prije sedam godina. Maleš se nešto kasnije očitovao priopćenjem na klupskom internetskom portalu u kojemu je naveo kako je to događaj iz njegove rane mladosti te rezultat mladenačke nepromišljenosti. Maleš se ispričao svima koje je fotografija uvrijedila.

Idi na 24sata

Komentari 451

  • mellifera196666 21.05.2011.

    Iako sam već žena u godinama,ovu njušku ne bi voljela u svojoj blizini,tip je odbojan i prije i sada.

  • zippysnake 20.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 20.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare