Obavijesti

Sport

Komentari 451

Hrvoje Maleš proveo je pet sati u policiji, Romi najavili tužbu

Hrvoje Maleš proveo je pet sati u policiji, Romi najavili tužbu
1

Oko podneva po predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša je na Poljud došla policijska službenica. A Maleš je nakon gotovo pet sati izašao iz splitske policijske postaje

VIDEO

Fotografija Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša s ustaškom kapom na glavi u hipu je obišla Hrvatsku i uglavnom naišla na osude. Premda je Maleš priopćenjem i isprikom na klupskom internetskom portalu sve pokušao svesti pod zajednički nazivnik 'mladost - ludost', nije izbjegao posljedice svog krajnje neprimjerenog čina. 

Oko podneva po njega je na Poljud došla policijska službenica i u službenom ga automobilu odvela na poduži obavijesni razgovor. Izašao je iz splitske policijske uprave nakon gotovo pet sati.

- Pokušavamo utvrditi ima li elemenata prekršajnog ili krivičnog djela, a o svemu ćemo izvijestiti državno odvjetništvo - rekla je glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević – Gudelj. 

Još uvijek je nejasno hoće li Maleša teretiti za prekršaj ili krivično djelo zbog toga jer je javno nosio kapu s ustaškim obilježjem. Dogradonačelnik Splita Jure Šundov stao je u Malešovu obranu.

- Gospodin Maleš se javno ispričao svima koje je povrijedio, izrazio je žaljenje i ja mu ne bih oduzimao šansu u Hajduku, niti bih išao toliko daleko i govorio o njegovoj smjeni, ukoliko bude sankcioniran zbog neprimjerene fotografije. Svi imaju neke faze u mladosti kad čine neke stvari bez razmišljanja.

Oglasio se i Predsjednik Svjetske organizacije Roma za borbu protiv nasilja i netolerancije Tofko Dedić – Toti i najavio tužbu protiv Maleša organima Fife i Uefe zbog toga jer je javno nosio ustaško obilježje. 

- Pod tom je kapom u Jasenovcu pobijeno 30 tisuća Roma - pojasnio je Dedić za Novi list.

Podsjetimo, fotografija na kojoj je predsjednik Hajduka u društvu nepoznatih ljudi fotografiran s ustaškom kapom na glavi, odaslana je jučer većini hrvatskih medija. Navodno je nastala prije sedam godina. Maleš se nešto kasnije očitovao priopćenjem na klupskom internetskom portalu u kojemu je naveo kako je to događaj iz njegove rane mladosti te rezultat mladenačke nepromišljenosti. Maleš se ispričao svima koje je fotografija uvrijedila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 451
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...