To je to što me zanima!

Hvali more, drž se lopte: Josip Bašić roni i zabija za Hajduk...

Moj sin obožava ronjenje na dah. Prohodao je s 8 mjeseci i odmah dohvatio loptu, kaže majka Ljiljana. Josip Bašić u Koprivnici je protiv Belupa zabio svoj prvi gol...
Vidi originalni članak

Puno toga promijenilo se u malo više od godine dana. Točnije, od 29.9. prošle godine, kad su Josip Bašić i Alen Halilović, obojica sa 16 godina, odigrali svoj prvi veliki derbi. 

Bašić je zbog ozljeda praktički izgubio godinu dana, propustivši i SP U-17 reprezentacije. Drugi nastup za Hajduk dočekao je tek u nedjelju u Koprivnici pa odmah golom za 3-3 spasio barem bod.

- Znam da je živio za odlazak na to SP, teško mi ga je bilo gledati kako ispred televizije pati, jer ne može pomoći suigračima. Josip je jako emotivan i teško je to proživljavao - priča nam njegova majka Ljiljana, koja ga već 12 godina svakodnevno vozi na treninge, pa dodaje:

<<<Bašić spasio Hajduk: Do boda u Koprivnici u zadnjoj minuti!>>>

- S osam mjeseci je prohodao samo kako bi dohvatio loptu i od tad se od nje ne odvaja...

Mama Ljiljana je osim vožnje zadužena i za sportsku prehranu.

- Josip jako pazi na hranu, najviše voli pojesti biftek ili ramstek, ali voli i ribu. Pogotovo ako je sam ulovi. Živimo u Podstrani i često zna zaroniti s puškom, a najveći trofej mu je lubin od 80 dekagrama.

Za momka koji je prohodao s osam mjeseci i koji roni na dah, nije ni čudo da ima ‘’čelična pluća’’. Svjesni su toga i njegovi suigrači iz reprezentacije.

- Znate, oni su vam svi jako povezani. Imamo apartmane u Supetru na otoku Braču, pa često navrate Roguljić, Blažević, Prce... Dobar je i s Halilovićem, čuju se svakih par dana.

S Josipom smo prije 15-ak dana kratko pričali i tada je kazao kako jedva čeka povratak.

- Zahvalan sam Igoru Tudoru jer mi je pomogao otići na pregled koljena i terapije u Antwerpen, kod njegovog prijatelja, doktora Livena.

Kao pravi kapetan U-17 reprezentacije stao je u zaštitu Alena Halilovića.

- Nije fer ovo što mu se događa, pa ne može se od 17-godišnjaka očekivati da riješi sve probleme Dinama - kazao je tada Bašić.

Tudor ga koristi na desnom boku, kod Gudelja je igrao i u veznom redu. Svugdje gdje trkom treba dominirati ili zatvoriti rupe, Josip i te kako može pomoći. Nisu ga zaludu snimali skauti Liverpoola i Fiorentine, no sve je odbio i s Hajdukom ljetos potpisao trogodišnji ugovor. Uzor mu je Robert Jarni, treba li tome nešto dodati?

Idi na 24sata

Komentari 47

  • strmi007 05.11.2013.

    Nek mu je sa srećom

  • opet opet žižula 05.11.2013.

    zarate šta ti nisu u pubertetu davali hormona rasta? 175 cm hahaha

  • ovaj 05.11.2013.

    moze pricat ko sta oce ali mali je dobar gleda san uzivo reprezentaciju hrvatske protiv spanjolske u Sinju basic drzi sredinu sa dva igraca manje dva crvena kartona hrvatske ore cilu utaknicu pada od grceva al se dize i to je velika vrlina ovog momka dok se halilovic nije sasta sa balunom do deset min. prije kraja kad je uzea balun pritrca cili teren i asistira za pobjedu ito je velika razlika njih dvoje jedan gori na terenu a drugi je igrac poteza koji seta po terenu

Komentiraj...
Vidi sve komentare