Obavijesti

Sport

Komentari 47

Hvali more, drž se lopte: Josip Bašić roni i zabija za Hajduk...

Hvali more, drž se lopte: Josip Bašić roni i zabija za Hajduk...
1

Moj sin obožava ronjenje na dah. Prohodao je s 8 mjeseci i odmah dohvatio loptu, kaže majka Ljiljana. Josip Bašić u Koprivnici je protiv Belupa zabio svoj prvi gol...

VIDEO

Puno toga promijenilo se u malo više od godine dana. Točnije, od 29.9. prošle godine, kad su Josip Bašić i Alen Halilović, obojica sa 16 godina, odigrali svoj prvi veliki derbi. 

Bašić je zbog ozljeda praktički izgubio godinu dana, propustivši i SP U-17 reprezentacije. Drugi nastup za Hajduk dočekao je tek u nedjelju u Koprivnici pa odmah golom za 3-3 spasio barem bod.

- Znam da je živio za odlazak na to SP, teško mi ga je bilo gledati kako ispred televizije pati, jer ne može pomoći suigračima. Josip je jako emotivan i teško je to proživljavao - priča nam njegova majka Ljiljana, koja ga već 12 godina svakodnevno vozi na treninge, pa dodaje:

<<<Bašić spasio Hajduk: Do boda u Koprivnici u zadnjoj minuti!>>>

- S osam mjeseci je prohodao samo kako bi dohvatio loptu i od tad se od nje ne odvaja...

Mama Ljiljana je osim vožnje zadužena i za sportsku prehranu.

- Josip jako pazi na hranu, najviše voli pojesti biftek ili ramstek, ali voli i ribu. Pogotovo ako je sam ulovi. Živimo u Podstrani i često zna zaroniti s puškom, a najveći trofej mu je lubin od 80 dekagrama.

Za momka koji je prohodao s osam mjeseci i koji roni na dah, nije ni čudo da ima ‘’čelična pluća’’. Svjesni su toga i njegovi suigrači iz reprezentacije.

- Znate, oni su vam svi jako povezani. Imamo apartmane u Supetru na otoku Braču, pa često navrate Roguljić, Blažević, Prce... Dobar je i s Halilovićem, čuju se svakih par dana.

S Josipom smo prije 15-ak dana kratko pričali i tada je kazao kako jedva čeka povratak.

- Zahvalan sam Igoru Tudoru jer mi je pomogao otići na pregled koljena i terapije u Antwerpen, kod njegovog prijatelja, doktora Livena.

Kao pravi kapetan U-17 reprezentacije stao je u zaštitu Alena Halilovića.

- Nije fer ovo što mu se događa, pa ne može se od 17-godišnjaka očekivati da riješi sve probleme Dinama - kazao je tada Bašić.

Tudor ga koristi na desnom boku, kod Gudelja je igrao i u veznom redu. Svugdje gdje trkom treba dominirati ili zatvoriti rupe, Josip i te kako može pomoći. Nisu ga zaludu snimali skauti Liverpoola i Fiorentine, no sve je odbio i s Hajdukom ljetos potpisao trogodišnji ugovor. Uzor mu je Robert Jarni, treba li tome nešto dodati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...
EVO GDJE JE PUKLO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...

Plus+ Boto od Osijeka želi napraviti 'Lokomotivu na steroidima', ali to bi onda trebalo komunicirati prema van. Zekić je zagovarao pragmatičnost
Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'
SVI ODLAZE, A ON JE I DALJE TU

Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'

Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan povijesni nogometaš, a priznajem da sam i ja jako tužan, napisao je emotivni Luka svome suigraču