To je to što me zanima!

I Jason Kidd bi rado igrao u nekom europskom klubu

Jason Kidd postao je prvi NBA superstar, koji je, komentirajući odlazak Josha Childressa u grčki Olympiacos, priznao da bi došao igrati Euroligu
Vidi originalni članak

I prije su europski igrači znali napustiti NBA ligu i vratiti se u Europu, ali ovo je ljeto pokrenulo novi trend. Bogati europski klubovi primamili su čitav niz NBA igrača, poput Slovenaca Boštjana Nachbara i Primoža Brezeca, Španjolca Jorgea Garbajose, Argentinca Carlosa Delfina. Španjolski reprezentativac Juan Carlos Navarro nakon dobre sezone u Memphisu vratio se u Barcelonu, ali najveća je “bomba” dolazak Josha Childressa u grčki Olympiakos. Dosadašnji krilni igrač Atlanta Hawksa postao je prvi afirmirani američki igrač koji je odbio ugovore NBA klubova i došao u Europu, gdje će dobiti čak 20 milijuna eura za tri godine.
- Sad kad je Childress otišao, to je ozbiljna opcija - prokomentirao je Jason Kidd, reprezentativac SAD-a i jedna od najvećih NBA zvijezda. Priznao je da ni on ne bi imao ništa protiv završiti karijeru u Europi.
- Zašto ne? Za koju godinu baš bih mogao zaigrati negdje u Europi. To bi bilo zanimljivo iskustvo - rekao je 35-godišnji playmaker Dallasa.
Igrače privlači jaki euro i neoporezivost zarade u Europi.
- Da mi daju 30 milijuna po sezoni, a sve to bez poreza, sigurno bih razmislio - nasmijao se Dwyane Wade. Zasad se smije, ali ako jedanput dobiju ponudu, i najveće NBA zvijezde sigurno će se uozbiljiti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare