To je to što me zanima!

Čuli su se samo glasovi igrača: Tužna noć za Inter i Meazzu...

Od predstavnika medija nazočni su samo kamermani televizijskih postaja sa pravom prijenosa, pokoji reporter za javljanja uživo uz travnjak i - to je sve. Zabranjen je pristup čak i fotoreporterima...
Vidi originalni članak

Prije nešto više od dva tjedna preko 70.000 ljudi skupilo se na Giuseppe Meazzi, a u četvrtak navečer tuga i žamor. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inter je na svojoj Meazzi pobijedio Ludogorec 2-1 golovima Lukakua i Biraghija i prošao u osminu finala Europske lige. No u prvom planu bila je sablasna atmosfera. Umjesto pjesme koja odjekuje sa Curve Sud, čuli smo samo žamor te glasove igrača i trenera. 

Zašto je tako sablasna atmosfera? Zdravstvene institucije grada Lombardije naredile su Interu da odigra utakmicu bez navijača kako bi se spriječilo širenje korona virusa koji je pogodio Italiju, a ponajviše regije Lombardiju i Veneto. Ukupno je zaraženo preko 300 ljudi.

Od predstavnika medija nazočni su samo kamermani televizijskih postaja sa pravom prijenosa, pokoji reporter za javljanja uživo uz travnjak i - to je sve. Zabranjen je pristup čak i fotoreporterima, pa se moramo zadovoljiti samo s fotografijama izvan stadiona. 

Antonio Conte nije održao press-konferenciju, gradske vlasti su i to zabranile da spriječe nepotrebno okupljanje u manjem prostoru. Nije bilo ni uobičajenih barem djelomično otvorenih treninga za medije. Štoviše, nema niti ni komentatora talijanske televizije, već utakmicu prenose iz zgrade svog medija.

Navijači su umjesto posjeta legendarnom stadionu, 'spas' pronašli u kafićima kako bi pogledali utakmicu protiv Bugara.

Inter u prošlom kolu Serie A nije niti igrao, a osim ove utakmice, prazne tribine gledat ćemo i u Torinu, u nedjelju, na najvećem derbiju talijanskog nogometa. Inter će gostovati kod Juvea, a u tome kolu će se čak pet susreta igrati iza zatvorenih vrata: Udinese - Fiorentina, Milan - Genoa, Parma - SPAL, Sassuolo - Brescia.

"Nerazzurri" su bez konkurencije najgledanija momčad u Italiji s preko 60.000 (!) gledatelja po utakmici pa će zbog najmanje dva susreta bez gledatelja izgubiti nekoliko milijuna eura.
 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • valdifiori 28.02.2020.

    *preko 65000 24 sata molim lijepo

  • 27.02.2020.

    Curva nord a ne sud

  • Jeff Bingham 27.02.2020.

    Došla ova sirotinja iz Bugarske da prvi put igra na punom San Siru kad ono ćorak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare