To je to što me zanima!

I. Šola: Moramo savladati zavoj broj 16 i izaći čitavi

Nastup hrvatske bob reprezentacije na opasnoj stazi Whistler očekuje se 26. veljače. Pilot Ivan Šola uvjeren je u sigurnost svoje momčadi...
Vidi originalni članak

Zimske Olimpijske Igre u Vancouveru započele su u tragičnom tonu pogibijom gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija. Hrvatska bob reprezentacija na čelu s Ivanom Šolom svoj pustolovinu započinje 26. veljače. Svjesni su opasnosti koju nosi staza Whistler. Pilot reprezentacije apelirao je i prije natjecanja na opasnost staze posebice zavoja broj 16.
- Najvažnije će nam biti da uspješno savladamo taj zavoj i da iz njega izađemo čitavi - izjavio je Šola za Slobodnu Dalmaciju.
- Zavoj je vrlo kritičan. Dolazi se velikom brzinom, dovoljno je 20 cm biti na lijevoj strani da se bob prevrne - upozorava Šola iako zna da je opasnost od ozljeda u bobu manja od onih koji se spuštaju na sanjkama.
'Bobovci' su se već u par navrata prevrtali, ali ih to nije spriječilo da nastave dalje. Iskusni Šola s već dosta iskustva na svojim leđima uvjeren je u sigurnost svoje momčadi.
- Istina je da je ovo vjerojatno najbrža i najopasnija staza na svijetu, ali najboljima u ovom sportu ovakva se situacija ne bi trebala dogoditi. Dok smo u bolidu, dok ruke ‘drže’, relativno smo sigurni - zaključio je Šola.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mimini 14.02.2010.

    Sanka , are you dead? Yea man! :)))

  • rođin rođo1 14.02.2010.

    izbrisani nema veze kako će završit bitno je samo da ostanu zivi i čitavi.džamajkanci su bili ponos svoje nacije iako su svoj bob pronijeli na ramenima kroz cilj.nevidim razloga zašto šola i društvo nebi bili naš ponos samin tim što su sudionici ZOI-la

  • user_44620 14.02.2010.

    svaka cast na hrabrosti, nakon onoga nema te medalje koja bi me natjerala na spust tom ili bilo kojom drugom stazom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare