To je to što me zanima!

Rukometašice razbile Paragvaj, Josipa Mamić teško pala i jecala

'Kraljice šoka' uspješno su apsolvirale drugu prepreku na Svjetskom prvenstvu. Trebalo je malo da uhvate ritam, ali kada jesu, uslijedio je potop Paragvajki. Bitna pobjeda s velikom razlikom za samopouzdanje
Vidi originalni članak

Hrvatske rukometašice ubilježile su prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, svladavši u 2. kolu skupine G Paragvaj s 38-16 (15-5).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je lakom pobjedom nad Paragvajkama praktički osigurale drugi krug, a trijumf je bitan i zbog samopouzdanja nakon početnog poraza od Brazilki.

Unatoč velikoj pobjedi, jednoj od najvećih ikad za hrvatski ženski rukomet, nije krenulo dobro jer su Paragvajke u petoj minuti vodile s 3-2. Ipak, Hrvatska je nakon početnog šepanja uhvatila ritam i uzvratila serijom 10-0 u kojoj Paragvajke čak 14 minuta nisu postigle gol.

Jednom kada se otvorilo, 'kraljice šoka' su krenule puniti mrežu Paragvajki i do kraja je to izgledalo poput lakšeg treninga. Na koncu je završilo s velikih plus 22 što je itekako bitno za samopouzdanje.

Ipak, uvjerljivu pobjedu zasjenila je teška ozljeda Josipe Mamić, koja je bila jedna od naših najboljih i najaktivnijih igračica danas. 

U zadnjoj akciji naših djevojaka, 20-ak sekundi prije kraja, teško je pala i udarila leđima u parket. Zapomagala je i jecala, a onda su na teren stigla i nosila.

Kada su ju liječnici postavili na nosila, dvoranom se prolomio pljesak, a Mamić je odvezena na medicinske pretrage. Nadamo se kako je s jednom od naših najboljih rukometašica danas ipak sve u redu i da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi.

Najefikasnije u redovima naše reprezentacije bile su Ana Turk i Valentina Blažević, po šest golova s tim da je Turk ponijela titulu igračice utakmice.

Hrvatska će u ponedjeljak u 3. kolu igrati protiv Japana. Plasman u drugi krug izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Ocean13 04.12.2021.

    Lijepo, čestitke!👏🤾‍♀️🇭🇷

  • nokia8 04.12.2021.

    Lepo je sto je pao mocni Paragvaj, jos sada samo ostaje Japan.

  • 04.12.2021.

    JoPa drž'se kraljice!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare