Obavijesti

Sport

Komentari 41

Rukometašice razbile Paragvaj, Josipa Mamić teško pala i jecala

Rukometašice razbile Paragvaj, Josipa Mamić teško pala i jecala

'Kraljice šoka' uspješno su apsolvirale drugu prepreku na Svjetskom prvenstvu. Trebalo je malo da uhvate ritam, ali kada jesu, uslijedio je potop Paragvajki. Bitna pobjeda s velikom razlikom za samopouzdanje

Hrvatske rukometašice ubilježile su prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, svladavši u 2. kolu skupine G Paragvaj s 38-16 (15-5).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatske rukometašice na SP-u 03:29

Hrvatska je lakom pobjedom nad Paragvajkama praktički osigurale drugi krug, a trijumf je bitan i zbog samopouzdanja nakon početnog poraza od Brazilki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Unatoč velikoj pobjedi, jednoj od najvećih ikad za hrvatski ženski rukomet, nije krenulo dobro jer su Paragvajke u petoj minuti vodile s 3-2. Ipak, Hrvatska je nakon početnog šepanja uhvatila ritam i uzvratila serijom 10-0 u kojoj Paragvajke čak 14 minuta nisu postigle gol.

Jednom kada se otvorilo, 'kraljice šoka' su krenule puniti mrežu Paragvajki i do kraja je to izgledalo poput lakšeg treninga. Na koncu je završilo s velikih plus 22 što je itekako bitno za samopouzdanje.

Ipak, uvjerljivu pobjedu zasjenila je teška ozljeda Josipe Mamić, koja je bila jedna od naših najboljih i najaktivnijih igračica danas. 

U zadnjoj akciji naših djevojaka, 20-ak sekundi prije kraja, teško je pala i udarila leđima u parket. Zapomagala je i jecala, a onda su na teren stigla i nosila.

Kada su ju liječnici postavili na nosila, dvoranom se prolomio pljesak, a Mamić je odvezena na medicinske pretrage. Nadamo se kako je s jednom od naših najboljih rukometašica danas ipak sve u redu i da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi.

Najefikasnije u redovima naše reprezentacije bile su Ana Turk i Valentina Blažević, po šest golova s tim da je Turk ponijela titulu igračice utakmice.

Hrvatska će u ponedjeljak u 3. kolu igrati protiv Japana. Plasman u drugi krug izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo prvog kruga, SP 18 SATI , Španjolska
Hrvatska
38 : 16
Paragvaj
Sortiranje događaja

KRAJ U ŠPANJOLSKOJ!

Hrvatska je pobijedila Paragvaj u drugom kolu prve runde Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Nedorasle Paragvajke ostale su zamrznute na minus 22.

60' OZLJEDA MAMIĆ

Ružne scene na samom kraju koje su pokvarile veliku pobjedu hrvatske reprezentacije. Josipa Mamić je u zadnjoj akciji naših djevojaka, 20-ak sekundi prije kraja, teško pala i udarila leđima u parket. Zapomagala je i jecala, a onda su na teren stigla i nosila.

Kada su ju liječnici postavili na nosila, dvoranom se prolomio pljesak, a Mamić je odvezena na medicinske pretrage.

Nadamo se kako je s jednom od naših najboljih rukometašica danas ipak sve u redu i da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi.

55'

Evo i čarobne brojke, Hrvatska je pobjegla Paragvaju na ogromnih plus 20!

53'

Priči u Španjolskoj je odavno kraj, ali sada se osjeti da su naše rukometašice poletnije, da igraju bez opterećenja pa se i rezultat povećava. Trenutno je 33-15 i visoka pobjeda će jako dobro doći za porast samopouzdanja! Bravo, cure!

45'

Odvojili smo se na +14, Hrvatska uvjerljivo juri prema prvim bodovima na Svjetskom prvenstvu.

Komentari 41