To je to što me zanima!

Čudesne Hrvatice slavile protiv Nizozemki za četvrtfinale Eura

Hrvatske odbojkašice izborile su četvrtfinale Eura koje se igra u Njemačkoj! Sjajna Hrvatska u 1/8 finala dobila je Nizozemsku 3-2. Za polufinale igramo s Njemačkom
Vidi originalni članak

Na četiri posljednja europska prvenstva Hrvatska nije uspjela proći prvi krug. Peta je bila sreća. Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u čudesnoj utakmici osmine finala Eura pobijedila je Nizozemsku 3-2 u setovima!

Naše cure ušle su među osam najboljih reprezentacija Europe i sutra (srijeda) u 20 sati borit će se za polufinale protiv domaćina Njemačke

I dok traje pauza na Eurobasketu, hrvatske odbojkašice odlučile su nam malo kidati živce. Dramatična utakmica koja je završila u petom setu. Prvi smo izgubili 25-23. Bilo je to tek zagrijavanje za drugi u kojem smo pomeli Nizozemke (25-11).

No opet gubimo. U trećem setu previše smo griješili i Nizozemska vodi 2-1. A onda drama u četvrtom setu. Blizu pobjede bila je Nizozemska, ali naše cure nisu se dale. Odlazimo u peti set gdje suvereno držimo sve u svojim rukama od prvog poena. Hrvatska je u četvrtfinalu! Bravo, cure!

- Jako sam zadovoljan. Bila je ovo odlična utakmice i navijači su mogli uživati. Uveo sam Fabris koja je mlada i snažna i bila je nevjerojatna. Sutra očekujem bučnu atmosferu protiv Njemačke, imaju dobru ekipu, ali imamo i mi - rekao je izbornik Hrvatske Igor Lovrinov.

Peti set: 15-11

<<< Odlično smo otvorili peti set koji se igra do 15. Poveli smo 4-2 i Nizozemke su bile zrele za poraz. No vraćaju se na 4-4. Naše igračice ponovno "grizu" i odlaze na 6-4. Na 9-5 bilo je jasno da smo nadomak pobjede. Imali smo 11-6, Nizozemska se vraća na 11-9. Ali ne može se vratiti. Gotovo je. Hrvatska je u četvrtfinalu!

Četvrti set: 25-23

<<< Igralo se poen za poen. Nitko se nije odvajao. Sve do 13-11 za naše. Bio je to sjajan blok Maje Poljak i imali smo dva poena prednosti. Kod 15-12 za naše nizozemski izbornik morao je pozvati minutu odmora. I to je urodilo plodom jer Nizozemke su preokrenule utakmicu i povele 20-18! No nismo se predali i izjednačili smo na 23-23 i poveli 24-23! I onda fantastičan potez za 25-23 i 2-2 u setovima!

Treći set: 22-25

<<< Nismo dobro ušli u treći set. Previše pogrešaka, Nizozemska je pojačala igru u obrani i naše cure gubile su 8-5. Na 14-9 za Nizozemsku stvari su već opasno krenule nizbrdo. Nije pomogla ni minuta odmora i Nizozemska je povela 15-9. No nismo se predavali i vraćali smo se malo po malo. Prvo na tri zaostatka, potom na dva (19-17), da bismo stigli na samo jedan zaostatka (21-20), a potom i izjednačili 22-22. No koštale su nas pogreške u ključnom trenutku i Nizozemska vodi 2-1 u setovima.

Drugi set: 25-11

<<< Fantastično je Hrvatska otvorila drugi set. Poveli smo 8-2 i imali smo sve u svojim rukama. Praktički savršeno otvaranje seta. Imali smo 13-5 i Nizozemkama je trebalo čudo kako bi se spasile u ovom setu. Na kraju 25-11, Hrvatska je odigrala fenomenalan drugi set. 

Live, prvi set, 23-25

<<< Gotov je prvi set. Nizozemska vodi 1-0. Na kraju 25-23 u tijesnom prvom setu. Igralo se poen za poen, niti jedna reprezentacija nije se uspjela odvojiti. Poveli smo 11-9, Nizozemke rade 3-0 seriju i odlaze na 12-11. Imali smo i 18-16, no opet igračice Nizozemske rade seriju i odlaze na 21-19. Blok je bio sjajan kod Nizozemske i tu smo imali velikih problema. Kad su Nizozemke otišle na 24-22 bilo je teško vratiti se. 

<<< Počela je utakmica u njemačkom Halleu. Hrvatska preko Nizozemske traži prolazak među osam najboljih reprezentacija Europe. Naše odbojkašice posljednji put igrale su protiv Nizozemki 2011. godine i dobile ih u dramatičnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • matteosb 11.09.2013.

    Pravi je gušt gledati naše odbojkašice :) melem za oči i dušu :D tako zgodne i tako upješne.. sretno vam dalje :))

  • banana republika 11.09.2013.

    Bravo! tako se bori za svoju repku ! neka se ugledaju nogometaši na vas ! i bravo treneru, uvodi mlade igračice kad iskusnima neide, i to u najvažnijim trenucima utakmice ! neka se Štimac ugleda na njega !

  • StjepanPlečko 11.09.2013.

    Štimac malo pogledaj kako se motivira momčad i gine na terenu.Ane naš uspavani tovar i njegove zvjezde BRAVO CURE

Komentiraj...
Vidi sve komentare