To je to što me zanima!

Iduće SP: J. Amerika gubi mjesto zbog loših igara?

Zbog loših igara na Svjetskom prvenstvu u JAR-u, Južnoamerikanci bi mogli "patiti" za četiri godine kad se igra na njihovom kontinentu, tj. u Brazilu
Vidi originalni članak

Tko bi prije Svjetskog prvenstva stavio lipu da će Urugvaj otići dalje od Argentine i Brazila. Obje te reprezentacije ispale su u četvrtfinalu. Isto kao i Paragvaj, a 'najgori' je bio Čile koji je 'izletio' u osmini finala. Sve je to slabo za Južnoamerikance, a obraz im je donekle osvjetlao Urugvaj zahvaljujući polufinalu. Zbog loših igara u JAR-u mogli bi 'patiti' za četiri godine kad se igra na njihovom kontinentu.
- Brazil je domaćin 2014. godine, a 31. mjesto je slobodno. To je sve što trenutno mogu reći. Odluku o raspodjeli kvota donijet ćemo iduće godine - zagonetan je predsjednik Fife, Sepp Blatter.
Prema sadašnjem sustavu Južna Amerika izravno dobiva četiri mjesta, a petoplasirana reprezentacija u tamošnjim kvalifikacijama ide u dodatne 'kvale' u kojima se bori s nekim iz zone CONCACAF (Sjeverna i Srednja Amerika). Urugvaj je baš bio peti. Navodno im FIfa misli oduzeti jedno mjesto, a koja zona će dobiti to mjesto ne zna se. Trenutno Europa daje 13 momčadi, Afrika šest, Azija četiri, Concacaf tri, a Oceanija jedan.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • strz8000 14.07.2010.

    tovar_69, vidi se da pratiš jajduk. Argentina je u četvrtfinalu ispala od njemačke

  • Harun32 14.07.2010.

    Ako nekome treba oduzeti jedno mjesto to je onda Afrika a to mjesto ustupiti Europi.

  • Kurcoslav 14.07.2010.

    Koja glupost. Nek se skupe ovi iz južne amerike i nek ima kažu da ni jedna repka više neće na SP, i nek si stave 25 momčadi iz Europe

Komentiraj...
Vidi sve komentare