To je to što me zanima!

Igor Štimac: ‘Mi bismo dobili Velšane sedam od deset puta’

DVA OD DVA Isti ovaj Wales, koji je u polufinalu Eura, Hrvatska je pobijedila dvaput, u Osijeku i u Swanseaju. Igor Štimac nadmudrio je Chrisa Colemana, koji je najveći trenerski hit Eura...
Vidi originalni članak

Neil Taylor i James Chester jedina su dva igrača Walesa koja nisu igrala protiv Hrvatske. Bale, Robson-Kanu i ostatak morali su u kvalifikacijama za SP u Brazilu čestitati Hrvatima.

- Koja je formula njihova uspjeha? Jednostavna. Coleman je postao izbornik kad i ja. No njihovi čelnici imali su viziju, sustavni rad i inzistirali su da on ostane na tom putu - počeo je Štimac te se prisjetio velike pobjede u Osijeku (2-0).

- Inzistirao sam kod igrača da se krene u juriš kako bismo zahvalili Slavoniji na atmosferi.

Protiv Štimčeve Hrvatske Wales je u Osijeku izgledao kao skupina vulkanizera. Bila je to rijetko viđena dominacija.

- Stoperi su nam bili vrlo visoko, na centru. Znali smo da će Bale imati svoje dvije šanse, što je i imao, ali nisu nam mogli ništa.

Uzvrat je bio tri dana nakon pobjede protiv Srbije. Hrvatska se mučila, no samo 13 minuta bilo je dovoljno da ih opet pobijedimo.

- To je bila potpuno drugačija utakmica. Protiv Srbije je došlo do pražnjenja, toga sam bio svjestan, ali ne možete to smanjiti. To nas je koštalo lošeg prvog poluvremena - kaže Štimac, koji je nakon odmora odlično reagirao i opet “isprašio” Velšane u drugom dijelu.

I takav Wales, koji je u polufinalu Eura, Hrvatska je bacila na koljena.

Žal je zbog toga još veći. Oni su među četiri u Europi, a naši igrači već deset dana prostiru ručnike po svjetskim plažama.

- Hrvatska je vrjednija od Walesa, bolja. U deset utakmica pobijedili bismo ih u sedam. E, sad, pitanje je u kojem trenutku bi se igrale ove tri... - kaže Štimac, koji je bio otjeran iako je izborio dodatne kvalifikacije. Coleman je ostao izbornik iako je Wales bio predzadnji.

- To je nužno. Ne možete vrednovati rad izbornika po kvalifikacijama. Dobijete momčad nekoliko dana prije utakmice i tu se ne može puno napraviti. Što se može? Uplatiti misu? Pravi rad se vidi na velikim natjecanjima kad imate dvadesetak dana za pripremu. Kod nas nema sustavnog rada - zaključio je bivši izbornik.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 33

  • Oblivion 03.07.2016.

    Expert za mikrofonom, mačak u vreći na terenu

  • LovroZG 03.07.2016.

    on bi dobio onaj stari Wales koji bi i ja dobio, od novog bi popušio 1:6, budala jedna

  • nokia010 03.07.2016.

    Kakve to veze ima? Steta sto Cacic nije prosao dalje Portugal, sigurno bi doneo medalju kuci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare