Obavijesti

Sport

Komentari 33

Igor Štimac: ‘Mi bismo dobili Velšane sedam od deset puta’

Igor Štimac: ‘Mi bismo dobili Velšane sedam od deset puta’
1

DVA OD DVA Isti ovaj Wales, koji je u polufinalu Eura, Hrvatska je pobijedila dvaput, u Osijeku i u Swanseaju. Igor Štimac nadmudrio je Chrisa Colemana, koji je najveći trenerski hit Eura...

VIDEO

Neil Taylor i James Chester jedina su dva igrača Walesa koja nisu igrala protiv Hrvatske. Bale, Robson-Kanu i ostatak morali su u kvalifikacijama za SP u Brazilu čestitati Hrvatima.

- Koja je formula njihova uspjeha? Jednostavna. Coleman je postao izbornik kad i ja. No njihovi čelnici imali su viziju, sustavni rad i inzistirali su da on ostane na tom putu - počeo je Štimac te se prisjetio velike pobjede u Osijeku (2-0).

- Inzistirao sam kod igrača da se krene u juriš kako bismo zahvalili Slavoniji na atmosferi.

Protiv Štimčeve Hrvatske Wales je u Osijeku izgledao kao skupina vulkanizera. Bila je to rijetko viđena dominacija.

- Stoperi su nam bili vrlo visoko, na centru. Znali smo da će Bale imati svoje dvije šanse, što je i imao, ali nisu nam mogli ništa.

Uzvrat je bio tri dana nakon pobjede protiv Srbije. Hrvatska se mučila, no samo 13 minuta bilo je dovoljno da ih opet pobijedimo.

- To je bila potpuno drugačija utakmica. Protiv Srbije je došlo do pražnjenja, toga sam bio svjestan, ali ne možete to smanjiti. To nas je koštalo lošeg prvog poluvremena - kaže Štimac, koji je nakon odmora odlično reagirao i opet “isprašio” Velšane u drugom dijelu.

I takav Wales, koji je u polufinalu Eura, Hrvatska je bacila na koljena.

Žal je zbog toga još veći. Oni su među četiri u Europi, a naši igrači već deset dana prostiru ručnike po svjetskim plažama.

- Hrvatska je vrjednija od Walesa, bolja. U deset utakmica pobijedili bismo ih u sedam. E, sad, pitanje je u kojem trenutku bi se igrale ove tri... - kaže Štimac, koji je bio otjeran iako je izborio dodatne kvalifikacije. Coleman je ostao izbornik iako je Wales bio predzadnji.

- To je nužno. Ne možete vrednovati rad izbornika po kvalifikacijama. Dobijete momčad nekoliko dana prije utakmice i tu se ne može puno napraviti. Što se može? Uplatiti misu? Pravi rad se vidi na velikim natjecanjima kad imate dvadesetak dana za pripremu. Kod nas nema sustavnog rada - zaključio je bivši izbornik.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače