To je to što me zanima!

Igor Tudor o penalima: Igrači su mi rekli da su bila sva tri...

Ne smijem komentirati suđenje, zato ću se suzdržati, no igrači su u svlačionici rekli da su bila sva tri, rekao je trener Hajduka dodavši kako je ipak zadovoljan remijem...
Vidi originalni članak

Hajduk je mačka s devet života, nakon što su Hrvatskom dragovoljcu, Slaven Belupu i Dinamu zabijali u drugim minutama sudačke nadoknade, na isti način su se spasili i protiv Rijeke. Sretni strijelac za 2-2 ovoga puta bio je kapetan Mario Maloča, koji je realizirao kazneni udarac, dosuđen zbog ruke Mate Maleša.

- Mali Bradarić realizirao je prvi jedanaesterac, no ja sam kao najstariji i najiskusniji morao preuzeti odgovornost na kraju – kazao je najbolji pojedinac susreta Mario Maloča.

Bila je ovo utakmica s dva različita poluvremena. U prvom je igrala Rijeka, koja je nakon što je Bencun promašio zicer, preko Benka i Kramarića došla do prednosti od 2-0.

- Trener nam je svašta izgovorio u poluvremenu, iskreno, nadam se kako nikad više ovakav Hajduk nećete gledati – priznao je Mario Maloča.

- Takav je posao trenera, nekad mrkva, nekad batina. Najvažnije da je upalilo – pojasnio je Tudor, čiji su momci u drugi dio utakmice izašli puno agresivnije i borbenije.

Ključni detalj je promašeni zicer Mujanovića, nakon koga je Hajduk režirao preokret. Snaga Rijeke je malo po malo kopnila, na naplatu je stigla naporna sezona, 32 utakmice u nogama i naporan europski ogled u Sevilli protiv Betisa u četvrtak.

- Hajduk je bio agresivniji i borbeniji od nas, pritiskali su nas i zasluženo stigli do boda – priznao je pomoćni trener Rijeke Miletić, koji je na presicu stigao umjesto promuklog Keka.

Nošeni podrškom 8000 gledatelja Splićani su se spasili u zadnji čas. Smanjio je Bradarić s bijele točke, nakon što je Maleš sapleo Bencuna. Minutu kasnije tražili su Splićani još jedan kazneni udarac, jer je Bertoša objema rukama odgurnuo i sapleo Malokua, ali sudac Jović vjerojatno nije imao hrabrosti u dvije minute odsvirati dva jedanaesterca za Hajduk. No zato je na sugestiju dodatnog sudca u nadoknadi ipak još jednom pokazao na bijelu točku, nakon što je Maleš rukom zaustavio centaršut Kouassija u kaznenom prostoru.

- Ne smijem komentirati suđenje, zato ću se suzdržati, no igrači su u svlačionici rekli da su bila sva tri – kazao je Tudor i dodao:

- Veseli me da su momci pokazali karakter i hajdučko srce u ovom, ne baš lakom trenutku za nas. Prezadovoljan sam, s obzirom na sve što se događalo, zaslužili smo ovaj remi.

Hajduk je zadržao prednost od tri boda nad Rijekom, koja ima utakmicu manje. Zadržao je i tradiciju, u ovom prvenstvu nije nijednom poražen u derbijima s Dinamom, Rijekom, Lokomotivom i Splitom, dok Rijeka s druge strane nije pobijedila u niti jednom derbiju s vodećim momčadima HNL-a. 

Hajduk protiv Rijeke iz čak dva penala izborio povratak od 0-2

Idi na 24sata

Komentari 157

  • dzubci23 17.12.2013.

    Tudore, zapamti oteto prokleto.

  • ibracadabra09 16.12.2013.

    Da li je bio faul prije drugog penala? Nisam gledao utakmicu a na snimci od t-portala se ne vidi, navodno da je možda i bio faul u skoku, eto tko je gledao ako mi može reći?

  • fgcrni 16.12.2013.

    Tudor je uvijek bio ljiga i kao igrač i kao čovjek... samo takva osoba može biti trener hajduka...sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare