Obavijesti

Sport

Komentari 157

Igor Tudor o penalima: Igrači su mi rekli da su bila sva tri...

Igor Tudor o penalima: Igrači su mi rekli da su bila sva tri...
1

Ne smijem komentirati suđenje, zato ću se suzdržati, no igrači su u svlačionici rekli da su bila sva tri, rekao je trener Hajduka dodavši kako je ipak zadovoljan remijem...

VIDEO

Hajduk je mačka s devet života, nakon što su Hrvatskom dragovoljcu, Slaven Belupu i Dinamu zabijali u drugim minutama sudačke nadoknade, na isti način su se spasili i protiv Rijeke. Sretni strijelac za 2-2 ovoga puta bio je kapetan Mario Maloča, koji je realizirao kazneni udarac, dosuđen zbog ruke Mate Maleša.

- Mali Bradarić realizirao je prvi jedanaesterac, no ja sam kao najstariji i najiskusniji morao preuzeti odgovornost na kraju – kazao je najbolji pojedinac susreta Mario Maloča.

Bila je ovo utakmica s dva različita poluvremena. U prvom je igrala Rijeka, koja je nakon što je Bencun promašio zicer, preko Benka i Kramarića došla do prednosti od 2-0.

- Trener nam je svašta izgovorio u poluvremenu, iskreno, nadam se kako nikad više ovakav Hajduk nećete gledati – priznao je Mario Maloča.

- Takav je posao trenera, nekad mrkva, nekad batina. Najvažnije da je upalilo – pojasnio je Tudor, čiji su momci u drugi dio utakmice izašli puno agresivnije i borbenije.

Ključni detalj je promašeni zicer Mujanovića, nakon koga je Hajduk režirao preokret. Snaga Rijeke je malo po malo kopnila, na naplatu je stigla naporna sezona, 32 utakmice u nogama i naporan europski ogled u Sevilli protiv Betisa u četvrtak.

- Hajduk je bio agresivniji i borbeniji od nas, pritiskali su nas i zasluženo stigli do boda – priznao je pomoćni trener Rijeke Miletić, koji je na presicu stigao umjesto promuklog Keka.

Nošeni podrškom 8000 gledatelja Splićani su se spasili u zadnji čas. Smanjio je Bradarić s bijele točke, nakon što je Maleš sapleo Bencuna. Minutu kasnije tražili su Splićani još jedan kazneni udarac, jer je Bertoša objema rukama odgurnuo i sapleo Malokua, ali sudac Jović vjerojatno nije imao hrabrosti u dvije minute odsvirati dva jedanaesterca za Hajduk. No zato je na sugestiju dodatnog sudca u nadoknadi ipak još jednom pokazao na bijelu točku, nakon što je Maleš rukom zaustavio centaršut Kouassija u kaznenom prostoru.

- Ne smijem komentirati suđenje, zato ću se suzdržati, no igrači su u svlačionici rekli da su bila sva tri – kazao je Tudor i dodao:

- Veseli me da su momci pokazali karakter i hajdučko srce u ovom, ne baš lakom trenutku za nas. Prezadovoljan sam, s obzirom na sve što se događalo, zaslužili smo ovaj remi.

Hajduk je zadržao prednost od tri boda nad Rijekom, koja ima utakmicu manje. Zadržao je i tradiciju, u ovom prvenstvu nije nijednom poražen u derbijima s Dinamom, Rijekom, Lokomotivom i Splitom, dok Rijeka s druge strane nije pobijedila u niti jednom derbiju s vodećim momčadima HNL-a. 

Hajduk protiv Rijeke iz čak dva penala izborio povratak od 0-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara