To je to što me zanima!

Igrači Cibone zasad odustali od štrajka: Igrat će protiv Cedevite

Igrači su u petak odradili trening i to jako dobro, a uoči polaska na put ćemo imati i video analizu na kojoj ćemo ukazati na neke taktičke detalje koje možemo iskoristiti, rekao je trener Josip Sesar
Vidi originalni članak

Već isfrustrirani i umorni od lažnih obećanja čelnika koji svaki tjedan obećaju nešto pa naprave drugo, igrači Cibone propustili su treninge u srijedu i četvrtak te zaprijetili štrajkom. Razlog je još jedan dribling uprave kluba, koja je obećala igračima jednu plaću u veljači, jednu tijekom ožujka pa hvatanje normalnog ritma od travnja. No, od svega toga igrači su dobili dvije isplate u veljači, koje nisu ukupan iznos jedne plaće, ništa do polovice ožujka, niti ikakvo jamstvo da će ičega biti pa su zaprijetili štrajkom. Klub je igračima dužan pet plaća, a trener Josip Sesar nije dobio ni jednu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je upitna utakmica protiv Cedevite Olimpije koja je na rasporedu u subotu u Ljubljani, a samim time i budućnost kluba, no razgovor čelnika i igrača očito je urodio plodom jer 'vukovi' su u petak odradili trening pa najavili utakmicu protiv Cedevite. Na neko vrijeme kupljen je mir, ali pitanje do kada. Ako se ispostavi da je uprava opet izigrala igrače...

- Igrači su u petak odradili trening i to jako dobro, a uoči polaska na put ćemo imati i video analizu na kojoj ćemo ukazati na neke taktičke detalje koje možemo iskoristiti. Svi su igrači zdravi i spremni izuzev Aranitovića koji „vuče“ ozljedu još od dvoboja s Crvenom Zvezdom, ali se nadam da će i on participirati. Što se tiče protivnika, momčad im je jako dobro posložena, i za Eurokup i za gornji dom ABA lige. Međutim, imali su određenih problema što se tiče ozljeda glavnih igrača, a došlo je i do promjene trenera. Morat ćemo biti oprezni i vidjeti koliko će se to kod njih odraziti, no mi svakako moramo odigrati utakmicu u visokom intenzitetu. Mi se ne smijemo povući, nego nastojati odgovoriti na pravi način i susret uvesti u ritam koji nama odgovara - rekao je trener Cibone Josip Sesar.

Obzirom na silne financijske probleme, najmanji budžet u povijesti kluba, neisplaćene plaće i ne baš bajne uvjete, Cibona igra senzacionalno. Osvojila je Kup, bori se za naslov prvaka Hrvatske, a ima priliku i domoći se play-offa ABA lige. Nedavno su srušili Crvenu zvezdu, zamalo i Budućnost, a nešto će ih se pitati i protiv Cedevite koju je Zadar demolirao prije tjedan dana. 

- Cedevita Olimpija je odlična momčad, to nije upitno, a dočekuje nas nakon što su smijenili trenera. Kako to već obično biva, sada će se njihovi igrači sigurno htjeti dokazati protiv nas i nametnuti novom kormilaru. No, mi ćemo isključivo gledati sebe i kako odigrati što bolje, čekajući svoju priliku. Protiv objektivno jačih protivnika smo i dosad pokazivali da se možemo nositi s njima, vjerujem da će opet biti tako - poručuje kapetan Krešimir Radovčić.

Cibona se nakon 21 kola nalazi na desetom mjestu s osam pobjeda i 13 poraza, dva boda manje od osmog mjesta koje vodi u doigravanje. Do kraja regularne sezone ostalo je još pet kola, a ako nastave sa sjajnim igrama, ni san o play-offu neće biti neuhvatljiv. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 17.03.2023.

    Oce li Dinamo igrat protiv Rijeke il ce strajkat???

Komentiraj...
Vidi sve komentare