To je to što me zanima!

Kako je Perkovac prodrmao Hrvatsku? Ovo su ključni razlozi zašto opet guštamo u rukometu

Na klupi reprezentacije imamo dva iskusna mangupa koje bi 16 frajera na terenu pratilo i u bitku ako treba. Daleko smo, put je tek počeo, ali izgleda da će napokon biti putovanje u kojem ćemo svi uživati
Vidi originalni članak

- Nije lako dobiti Španjolsku pogotovo ne ovakvom razlikom. Nismo ništa napravili, imamo još dva teška protivnika. Proslavit ćemo pola sata, zaboravit utakmicu i idemo na drugu - rekao je Goran Perkovac nakon veličanstvene pobjede protiv Španjolske (39-29) i nastavio se ponašati onako kako se ponaša od kada je preuzeo ulogu izbornika.

 Od kada je preuzeo ulogu izbornika Perkovac je miran i staložen i ne leti u euforiju. Nije obećavao čuda i uspjehe, ali je od početka znao što želi.

SKINUO KAPU HRVATIMA Legendarnog Španjolca upitali o našim novim reprezentativcima. Njegov odgovor je oduševio!

Čak i kada je reprezentacija odigrala katastrofalne utakmice protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Perkovac nije dopustio javnosti da dodatno okrene leđa reprezentaciji. Stao je ispred igrača, nije dopustio drvlje i kamenje na njih, od kojih su se neki od prvi put našli u reprezentativnom dresu, ali je jasno poručio što želi.

-  Nismo ukupno gledano igrali dobro i nismo bili ni blizu kako hrvatska reprezentacija mora izgledati - rekao je tada Perkovac.

Iako zvuči kao floskula, izgledalo je kao da se tom čovjeku može vjerovati. Govorio je to mirnim i staloženim glasom. Kao da je sve navijače pogledao u oči kada je to govorio i obećao da će se on pobrinuti da Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno bude moderna, brza. moćna...

POGURAO NAS PREMA POBJEDI EHF objavio video: Ovaj čovjek je simbol hrvatskog uspjeha!

Kada se tražio novi izbornik Goran Perkovac žarko je želio sjesti na klupu reprezentacije. Govorio je kako će reprezentaciji dati svoje iskustvo i znanje i kako ima jasan plan što želi. Nije bježao od medijskih istupa, i svakom novinaru odgovarao je na pitanje. Govorio je o budućim planovima i ono najvažnije, poduzimao je korake.

Okupio je stručni stožer, na čelu s Borisom Dvoršekom, čovjekom koji osim rukometnog znanja ima toliko prekrasan sportski stav koji obiluje sportskom drskošću i ne priznavanju nikome da je bolji. Dva frajera koji zajedno dobro fukcioniraju. Jednostavno prekrasno za nas, ali opasno za protivnike.

Potez u kojem je pozvao 35 igrača u Poreč samo da vidi kakvi su i što mu mogu pružiti, nešto je što se trebalo napraviti prije pet godina. Perkovac je okupio sve igrače koji mogu konkurirati za reprezentaciju, izabrao one najbolje i napravio selekciju. Nije bježao od toga da se zovu najbolji koliko god oni bili daleko od reprezentacije. 

Kada se izbornik ili trener ponaša tako iskreno i kada jasno da doznanja igračima što želi, onda će mu oni vjerovati. Perkovac je čovjek koji je na klupu sjeo sa zadatkom, jasno ga izložio svima i igrači su mu počeli vjerovati. Na klupi se ponaša kao da igra utakmicu, trči, skače, maše rukama i izgleda kao da bi najviše volio da uđe na trojku u obrani i sastavi nekog s parketom.

Kada dođe time-out Perki ne divlja nego na pristojan način, ali s dozom strogoće objasni igračima što ne valja, pa makar vodili i deset razlike. 

RUKOMETNI EURO Duvnjak i Karačić odmah nakon pobjede nad Španjolskom zvali bivšeg reprezentativca BiH

Perkovac je izbornik, s velikim I. Gospodin, rukometaš i ono što je najvažnije za rukomet - frajer. Neće se predati pred nikome i zna svoj posao. Igrači su mu vjerovali i realizirali njegove ideje. Pobjeda protiv Španjolske njihova je zasluga ali zato jer su vjerovali Izborniku.

Sada Perkovcu treba vjerovati da će i na drugim utakmicama njegovi igrači pokazati što je pripremio. Svi ljubitelji rukometa moraju smanjiti euforiju i shvatiti da je pobjeda protiv Španjolske tek prva utakmica. Hrvatska nije napravila još ništa za povratak rukometa na stare staze i još uvijek smo bliže tome da ćemo završiti u razigravanju od petog do osmog mjesta što bi bio još jedan veliki poraz za hrvatski rukomet i hrvatski sport.

Ipak, ono što smo svi dobili je vjera. Na klupi reprezentacije imamo dva iskusna mangupa koje bi 16 frajera na terenu pratilo i u bitku ako treba. To je ono što nam je trebalo. Daleko smo, put je tek počeo, ali izgleda da će napokon biti putovanje u kojem ćemo svi uživati. Kako god ono završilo,

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Palmanova 13.01.2024.

    Ne svidja mi se ova euforija.kad izgubimo 1 tekmu bice opet pljuvanja,nista ne znaju itd.imamo samo 2 boda .dalek je put do medalje

  • Neso8 13.01.2024.

    Kako tako pametni, niste ovaj članak napisali ranije

  • dine 13.01.2024.

    Formula je igrati brz i moderan rukomet i u tome smo protiv španjolske u potpunosti uspjeli.Vidjelo se koliko smo brži od njih i tako trebamo nastavit i nadam se da ćemo dogurat daleko.najbolji su nam mladi igrači koji zabijaju skoro bez greške te tu i tamo starosjedioci poput duvnjaka,cindrića i karačića koji nam daju dodatnu sigurnost.Nema stajanja samo tako naprijed brzo i ubojito✌🏻💪🏻🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare