To je to što me zanima!

Igračice bez dnevnica, izbornik bez plaće, ali sanjaju medalju

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija započinje s nastupom na SP-u u Italiji utakmicom protiv Argentine. Izbornik želi stvoriti pobjednički mentalitet u igračicama
Vidi originalni članak

Sport kakav je nekad bio. Hrvatske odbojkašice na SP-u u Italiji neće dobiti dnevnice niti nagradu za eventualnu medalju. A izbornik Anibal Angelo Vercesi (47) radi bez plaće.

- Nema novca, pa što?! Rekao sam curama da želim u reprezentaciji imati samo one koje ne zanima lova. Bilo bi lijepo da imamo sponzore, nadam se da ćemo ih privući uspjehom na SP-u - kaže izbornik Vercesi, koji je klupu Hrvatske preuzeo u prosincu prošle godine.

Zamijenio je Igora Lovrinova, koji je s curama bio peti na EP-u 2013. Lovrinov je tražio povišicu, s 3000 na 9000 kuna, no novac nije dobio. Uskočio je brazilski stručnjak Vercesi, koji je 2008. u Italiji dobio nagradu za trenera godine.

- Izbornik nisam postao zbog novca. Došao sam zbog ekipe koja ima velik potencijal. Kad su me zvali, znao sam da mogu pomoći. I razmišljam samo o velikim stvarima. Imam samo jedan cilj, postati svjetski prvak i osvojiti olimpijsko zlato u Riju 2016. - objasnio je Vercesi, koji je i specijalist za fizičku spremu.

- Valjda vam je jasno da će hrvatske odbojkašice biti fizički najspremnije na prvenstvu - nasmijao se brazilski stručnjak.

Svjetsko prvenstvo u Italiji počinje danas, a naše odbojkašice natjecanje otvaraju s Argentinom (10.30). U skupini su još s Italijom, Njemačkom, Dominikanskom Republikom i Tunisom. U drugi krug prolaze prve četiri ekipe.

- Želim curama ugraditi pobjednički mentalitet. Ne želim da razmišljaju o prolasku skupine nego o tome da ćemo osvojiti odličje ili naslov. Moraju naučiti biti pobjednice - kaže Vercesi.

S nula kuna su izborile SP, možda s nula kuna mogu učiniti još jedno čudo.

- Ako prođemo skupinu, onda je sve moguće. Na turnirskim natjecanjima često ekipe koje nisu favoriti znaju bljesnuti i iznenaditi - istaknula je Maja Poljak.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • digelante 23.09.2014.

    Tako se igra, bravo djevojke.

  • papalino1 23.09.2014.

    sad jedno hipotetsko pitanje za sve nas: koliko bi bandić dobio glasova da je novac koji je namjenio markički dao odbojkašicama?!!

  • dobro jutro 23.09.2014.

    Navijam za najljepse cure na svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare