To je to što me zanima!

Igraju pokraj smetlišta: Limači su na teren istrčali s maskama

Djeca treniraju i vikendom igraju utakmicu svega tristotinjak metara od odlagališta otpada, rekao je tužni trener mlađih uzrasta NK Save Jakuševac Mario Perkov
Vidi originalni članak

Ovom simboličnom gestom željeli smo skrenuti pozornost na katastrofalne uvjete u kojima moramo raditi. Ova djeca triput na tjedan treniraju i vikendom igraju utakmicu samo tristotinjak metara od odlagališta otpada. Sad je zima, pa se smrad slabije osjeti, ali ljeti je nepodnošljivo, rekao je Mario Perkov, trener mlađih uzrasta NK Sava Jakuševac.

Zagrebački niželigaš, koji se nalazi pokraj odlagališta otpada, već nekoliko godina od Grada traži pomoć za gradnju pomoćnog terena s umjetnom travom.

- Želimo djeci pružiti minimalne uvjete za trening. Vidjevši kamo su doveli djecu, roditelji se okrenu i odu u neki drugi klub - dodaje Perkov.

Pisali su nekoliko puta Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport te tražili novac za gradnju igrališta, ali još nisu ništa dobili iako su im obećali pomoći.

- Teško ćemo sada dobiti novac jer je kriza, ali neka onda barem plate djeci zimske pripreme. Stanovnici Jakuševca dobivaju novac od Grada jer žive u blizini smetlišta, pa tako i nama pripada određeni dio - rekao je tajnik Renato Vrban.

Klub na godinu od Grada dobije 20.000 kuna za održavanje terena i klupskih prostorija, ali to mu nije dovoljno.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • mrtvutimajku 14.11.2011.

    prije nego što uopće komentirate bilo bi poželjno da provjerite pravopis. Ima vas pun urac koji pametujete a ne znate na kojem mjestu se nalazi koje slovo a da ne govorim o dobronamznanima č i ć. Serete po nekome tko pokušava napraviti nešto od vaše djece i da ih makne sa ulice a ne znate napisati dvije poštene rečenice. Gđo ili Gosp. Joa (uopće ne znam kako da to ime definiram), prije svega bi trebali znati kako se trener MariĆ piše--- ok? shvatili? Ć?! kao jaje, ali meko. Ne na oko. ok? ;) Nadalje, gosp. Marić iza sebe ima preko nekoliko klinaca koje je iz novozagrebačkih klubova otkrio/stvorio/otpratio u veće klubove poput Zagreba, Lokomotive, Dinama i sl. bez ikakve naknade jer za taj uzrast ne možeš ni napraviti nikakav ugovor niti išta slično. Dotični gosp. je za takav "transfer" tražio da se za taj klub u kojem je to dijete igralo osiguraju barem lopte. Od tih "velikih" klubova nisu dobili niti to. Zato ne serite o onome o čemu nemate blage veze nego vam savjetujem da kliknete na rozu ikonicu "Sexy" i tamo se ispušete. A ovaj mali u sivoj trenirci.... bolje da je tu gdje je nego da o njemu za 5 godina citas u crnoj kronici ...

  • dado25 13.11.2011.

    hhaahaa sad svima smeta kaj treniraju pokraj smeca, a dok sam ja bio igrao tamo nikom nije smatalo, jos uvijek sam ziv i zrav ! Zasto kome smeta smrad neka ode u drugi klub trenirat pa nebu moral masku nosit . :)

  • gigiem 13.11.2011.

    Školovani trener je otišao u ligu petice.Rezultat vidi u ml.pioniri zadnja liga.Djeca koje vodi R.M. tri ili četri godine su sa njime i sigurno ne bi pobožno sljedili pijanca, a imaju i rezultate. Nisu iz Utrina nego iz svih novozagrebačkih naselja.Od smrada na Jakuševcu gori su samo ljigavi komentari jalnih i jadnih .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare