To je to što me zanima!

'Igrali smo loše, utjecale su na nas priče o laganom ždrijebu'

Izbornik Slavko Goluža nakon dramatičnog prolaska u četvrtfinale SP-a rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv Brazila te da smo sami sebi bili najveći protivnik
Vidi originalni članak

Hrvatska je teškom mukom slomila otpor Brazila i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, a izbornik Slavko Goluža teško je skrivao šok i nevjericu nakon dramatične pobjede 26-25.

- Očekivao sam ovakvu utakmicu, moram čestitati mojim igračima, odigrali su malo lošije nego što sam očekivao. Dosad su se sve ekipe mučile protiv Brazila i imale puno tehničkih pogrešaka, mi smo ih imali najmanje i pobijedili. Igrali smo loše, ali smo pobijedili - počeo je analizu utakmice izbornik Slavko Goluža za RTL.

Gdje je to Brazil iznenadio nakon tolikog upozoravanja na njihove jake strane? Možda je pravo pitanje gdje smo mi sami sebe iznenadili...

- Iznenadili su nas dubokom obranom, jako je nezgodno 60 minuta igrati na takvu obranu. Ali naše su greške također kumovale ovakvoj utakmici, bacali smo loptu u aut, promašivali zicere... Ovakva se utakmica mora dogoditi, Bogu hvala što se sada dogodila. Dečki su izvukli maksimum iz ove utakmice i idemo dalje.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča između Švedske i Poljske, no daleko je još taj dvoboj, upozorava izbornik.

- Mi moramo u ovom trenutku sami sebe pobijediti, sami smo sebi najveći protivnici. Pala nam je koncentracija i uvukla se nervoza, a svejedno nam je, igrali protiv Švedske ili Poljske. Žao mi je što sam danas morao mijenjati obranu, ali važno je da smo pobijedili.

Otvoren ždrijeb i relativno lakši put do finala utjecali su na reprezentaciju, priznao je Goluža.

- Neka se svi maknu pa neka uzmemo to zlato. Smetaju me te stvari, sigurno da momci to čitaju i da je i to utjecalo. Ostavimo se finala, daleko je još, samo ću reći da smo ispunili primarni cilj i sad ćemo se polako odmoriti i pripremiti za protivnika - zaključio je Goluža.

Idi na 24sata

Komentari 186

  • swatmachine 26.01.2015.

    Uopšte nismo pripremili reprezentaciju na tu duboku Brazilsku obranu.Jednostavno cijelu utakmicu nije imao rijesenja Goluža za tu obranu..imamo sreće da to nisu koristili dosad drugi...tko ne veli da se time neće pozabaviti atraktivnije i fizički jaće momčadi u igri protiv nas...odu nam živci..Vježbajte sedmerce.

  • drakula1985 26.01.2015.

    pa kako ste svi sigurni da igramo sa svetskom pa prvo oni trebaju dobit poljake sko ste tako uvjereni tecaj vam je 1.70 pa stavite koju tisucu kuna

  • boba1111 26.01.2015.

    dosta o toj utakmici okrenite se Švedskoj treba igrati kako vi znate i dobiti barem jedan razlike i idemo po nas cilj.ok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare