To je to što me zanima!

Ima 18 godina, a Nike mu želi dati čak 100 milijuna dolara...

Dosad je najveći ugovor koji je igrač dobio prije ulaska u NBA ligu bio onaj LeBrona Jamesa, koji je s Nikeom potpisao sedmogodišnji ugovor težak 87 milijuna dolara, a tu odluku nikad nisu zažalili
Vidi originalni članak

Zvijezda američke sveučilišne košarke Zion Williamson ove godine ide na NBA draft gdje će vrlo vjerojatno biti prvi izbor, a iako kao sveučilišni igrač nije mogao zarađivati od košarke po NCAA pravilima, sada se za njegov potpis bore brojne kompanije sportske opreme. 

Favoriti su zasad Nike i Adidas, a iz sjene vrebaju Under Armour i Reebok. Najizgledniji je ipak onaj slučaj u kojem bi Williamson potpisao za Air Jordan, brend Michaela Jordana koji spada pod Nike. A oni bi mu platili čak 100 milijuna dolara!

Sto milijuna za 18-godišnjaka! Dosad je najveći ugovor koji je igrač dobio prije ulaska u NBA ligu bio onaj LeBrona Jamesa, koji je s Nikeom potpisao sedmogodišnji ugovor težak 87 milijuna dolara, a ta marka sportske odjeće zasigurno nikad nije zažalila svoju odluku.

Uz nevjerojatan ugovor, Zion bi i prije odlaska u NBA ligu mogao nastupiti za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kini. Svoje je sveučilište, Duke, ove sezone odveo do četvrtfinala NCAA turnira, takozvanog March Madness natjecanja, gdje su Zion i društvo bili glavni favoriti za naslov. Ipak, našli su se među posljednjih osam momčadi, a tamo je jači bio Michigan State.

Situaciju sa Zionom, koji je potpuno zaludio košarkaški svijet, komentirao je za ESPN i bivši CEO Nikea, Adidasa i Reeboka Sonny Vaccaro:

- On je najtraženija osoba u marketingu koju sam ja ikad vidio! I to zbog više razloga... Ako se ne promijeni, mislim da će biti prvi košarkaš kojeg cijeli svijet već s 18 godina želi učiniti milijarderom. Mislim da će ovo biti najveći rat za ijednog igrača ikad.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • kopic_na_zici 02.04.2019.

    Ne mogu se sjetiti tocne cifre ali mislim da je i james sa 18 godina dobio oko 100 milja od nikea,a to je bilo prije vise od 15 godina

  • krao_sam_1 02.04.2019.

    Koliko je dobio novca da im oprosti što mu se desilo s njihovim tenisicama

  • techsill 02.04.2019.

    Jedva čekam Ziona u NBA-u!

Komentiraj...
Vidi sve komentare