Obavijesti

Sport

Komentari 35

Ima 18 godina, a Nike mu želi dati čak 100 milijuna dolara...

Ima 18 godina, a Nike mu želi dati čak 100 milijuna dolara...
1

Dosad je najveći ugovor koji je igrač dobio prije ulaska u NBA ligu bio onaj LeBrona Jamesa, koji je s Nikeom potpisao sedmogodišnji ugovor težak 87 milijuna dolara, a tu odluku nikad nisu zažalili

VIDEO

Zvijezda američke sveučilišne košarke Zion Williamson ove godine ide na NBA draft gdje će vrlo vjerojatno biti prvi izbor, a iako kao sveučilišni igrač nije mogao zarađivati od košarke po NCAA pravilima, sada se za njegov potpis bore brojne kompanije sportske opreme. 

Favoriti su zasad Nike i Adidas, a iz sjene vrebaju Under Armour i Reebok. Najizgledniji je ipak onaj slučaj u kojem bi Williamson potpisao za Air Jordan, brend Michaela Jordana koji spada pod Nike. A oni bi mu platili čak 100 milijuna dolara!

NCAA Basketball: NCAA Tournament-First Round-Duke vs North Dakota State

Sto milijuna za 18-godišnjaka! Dosad je najveći ugovor koji je igrač dobio prije ulaska u NBA ligu bio onaj LeBrona Jamesa, koji je s Nikeom potpisao sedmogodišnji ugovor težak 87 milijuna dolara, a ta marka sportske odjeće zasigurno nikad nije zažalila svoju odluku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz nevjerojatan ugovor, Zion bi i prije odlaska u NBA ligu mogao nastupiti za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kini. Svoje je sveučilište, Duke, ove sezone odveo do četvrtfinala NCAA turnira, takozvanog March Madness natjecanja, gdje su Zion i društvo bili glavni favoriti za naslov. Ipak, našli su se među posljednjih osam momčadi, a tamo je jači bio Michigan State.

NCAA Basketball: N.C. State at Duke

Situaciju sa Zionom, koji je potpuno zaludio košarkaški svijet, komentirao je za ESPN i bivši CEO Nikea, Adidasa i Reeboka Sonny Vaccaro:

- On je najtraženija osoba u marketingu koju sam ja ikad vidio! I to zbog više razloga... Ako se ne promijeni, mislim da će biti prvi košarkaš kojeg cijeli svijet već s 18 godina želi učiniti milijarderom. Mislim da će ovo biti najveći rat za ijednog igrača ikad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener