To je to što me zanima!

Gojak: Džeko i Pjanić pričali su da im je Atalanta bila najteža

Edin Džeko i Miralem Pjanić su mi rekli kako im je najteže bilo igrati baš protiv Atalante, te da su oni jako agresivni i tehnički jaki. A ne vjerujem da je Ćuže baš meni dodavao, haha, kaže Gojak
Vidi originalni članak

Dinamo je, uz puno muke, u dvoboju 8. kola svladao (1-0) Istru 1961. Junak utakmice bio je jedini strijelac Mario Gavranović kojem se tako konačno 'otvorilo', švicarski napadač postigao je prvi gol sezone baš prije početka Lige prvaka. A to su dobre vijesti za Nenada Bjelicu...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nismo odigrali jako dobru utakmicu, to nam se događalo i prošle sezone protiv reprezentativnih stanki. Ali, uzeli smo tri boda, to je najvažnije. Vratili smo se na prvo mjesto na ljestvici, tamo smo gdje i pripadamo, a najvažniji dvoboji tek su pred nama - kaže Mario Gavranović, pa dodaje:

- Atalanta je jako ozbiljna momčad koja je u Italiji završila među četiri najbolje ekipe, bit će to teška utakmica, ali igramo doma pred svojom publikom, pa ćemo sigurno odigrati bolje nego sada protiv Istre.

RIJEČI TRENERA Bjelica: Moro je sredio gležanj, igračima je u mislima Atalanta

Vi ste konačno počeli zabijati, u zadnje dvije utakmice (za Švicarsku i Dinamo) postigli ste dva gola...

- Bilo mi je važno zabiti, iza mene je težak početak sezone, ali sada sam zabio za reprezentaciju i za Dinamo. Da, već sam zabijao Talijanima, kao igrač Rijeke sam zabio Milanu, no nije bitno tko će zabiti, već kakva će biti cijela momčad - završio je Gavranović.

A strijelcu Gavranoviću asistirao je Amer Gojak...

- Bila je ovo teška utakmica, mučili smo se, ali smo na kraju pobijedili. Gol Gavranovića? Nadao sam se da će Ćuže baš tamo dodati loptu, uspio je presjeći, a Gavranović je zabio. Ne vjerujem da mi je Ćuže namjerno dodao loptu, ali dobro je na kraju ispalo, haha - kaže Amer Gojak, asistent za jedini gol na utakmici.

- Atalanta? Naravno da nas ta utakmica jako pali, svi željno iščekujemo tu Ligu prvaka, za to smo se i borili. Idemo u srijedu pokazati kvalitetu i što Dinamo može u Maksimiru. Ova pobjeda nam puno znači za samopouzdanje, a vjerujem kako će svima i u Ligi prvaka biti teško u Zagrebu. 

Koliko je važno to otvaranje Lige prvaka?

- Ma jako je važna, igramo pred svojim navijačima koji će biti 12. navijač, a bitno nam je da pobjedom otvorimo to natjecanje. Sve znamo, ulaznice su brzo rasprodane, očekujemo pravu podršku atmosferu na tribinama. Evo, i ja sam podijelio puno ulaznica, dolaze me gledati i iz Sarajeva.

Robert Prosinečki?

- Drago mi je što je ostao izbornik BiH, on mi je puno toga dao, u svakom trenutku mu se želim zahvaliti igrama na terenu. U Armeniji nismo imali sreće, već smo u prvom poluvremenu morali voditi 5-1, ali takav je nogomet. 

KOMENTAR Gavrin gol nakon 111 dana, za Talijane se mora puno bolje...

Malo o Atalanti?

- Nismo još gledali Talijane, ali šef će nam ubrzo sve objasniti. MI smo i lani pokazali da možemo s velikim igrati u Maksimiru, ja sam ih par puta gledao prošle sezone. Edin Džeko i Miralem Pjanić kažu kako im je najteže bilo igrati protiv njih, da su agresivni, tehnički potkovani i da će nam biti teško - završio je Gojak.

Josip Čondrić još je jednom u Maksimiru odlično odradio svoj posao, ali njegova je momčad upisala još jedan poraz...

- Znali smo što trebamo raditi, borili smo se maksimalno, vjerujem da smo Dinamu otežali ovaj dan. Napravili smo jednu veliku pogrešku koja nas je koštala gola, pa i tog poraza - kaže vratar Puljana Josip Čondrić, pa nastavlja:

- Bili smo dobri do njihovog šesnaesterca, ali nam je onda kao i u zadnje dvije utakmice zakazala realizacija. No, to je nogomet, ova maksimirska utakmica, kao i one prije nje, dokazuju da smo na dobrom putu, pa i da dobro funkcioniramo kao momčad. A to nam je najvažnije. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • DR.WHOO 14.09.2019.

    Ne znam samo zasto vecina nas smatra da ja atalanta najlaksi protivnik, pa oni su prosle godine bili jedni od najefikasnijih ekipa u serieA, imaju jako dobar kolektiv i bit ce iznimno teško s njima

  • 13.09.2019.

    brijem da pusimo protiv atalante,nadam se da sam u krivu

Komentiraj...
Vidi sve komentare