To je to što me zanima!

'Imao sam posla i protiv Brača, a kako onda neću s Gruzijom'

Mi smo prvaci svijeta u podcjenjivanju, nije Gruzija bezazlen protivnik. Fanatični su, bore se, i igraju čisto, bez grubosti, rekao je Vedran Runje o sljedećem protivniku
Vidi originalni članak

Glasnogovornik reprezentacije Davor Gavran izvukao je podatak kako Vedran Runje ima daleko najviše odigranih utakmica među reprezentativcima. Brojka od preko 430 utakmica doista je impresivna.

Najbliži Šimunić ima gotovo dvostruko manje. Runje je prvi put pozvan u reprezentaciju prije 12 godina, no nije skupio puno nastupa.

- Čekao sam da svi prekinu karijere pa je i na mene došao red - našalio se prvi golman reprezentacije.

Nije se složio s konstatacijom kako će protiv Gruzije biti besposlen.

- Imao sam posla i protiv reprezentacije Brača, i oni su nam stvorili nekoliko prilika, kako bi onda bio besposlen protiv Gruzije? Mi smo prvaci svijeta u podcjenjivanju, nije Gruzija nimalo bezazlen protivnik. Fanatični su, bore se, i igraju čisto, bez grubosti. To je reprezentacija koju treba nadigrati i pobijediti.

Runje dobro poznaje mentalitet navijača u gradu pod Marjanom, zna da će publika biti nestrpljiva, da očekuju punu mrežu protivnika.

- Najbolje da netko odmah postigne tricu - predložio je, no odmah je dodao:

- Moramo biti strpljivi, ako bude nervoze zato što u 10. minuti ne vodimo 2-0, ako publika ne stane iza nas, bit će teško.

Runje je već 13 godina u inozemstvu, već je pomalo i zaboravio kako je braniti na Poljudu.

- Branio je brat Zlatko u međuvremenu, ali nije za nas dvojicu bilo previše sreće na Poljudu. Možda bi bilo bolje da imamo neku inozemnu putovnicu. Tako je to na Poljudu, uvijek se više cijene igrači sa strane.

Runje je trenutačno bez kluba, no to ga pretjerano ne brine.

- Karijera sada stoji, ima nekih kontakata no još uvijek ništa službeno. Rastao sam se s klubom u specifičnim okolnostima. Nije bilo rezultata i u tim je okolnostima bilo teško živjeti i raditi. Ja sam takav, ne dam na sebe, ne spuštam glavu pred nikim i to ne krijem. Bolje da su napali mene, nego nekog klinca od 17 godina...

Idi na 24sata

Komentari 40

  • perar92a14 01.06.2011.

    Pa zašto uvijek golmana napadat često puta su krivi igračni ne često puta nego stalno kako su doveli protivnika da dođe u tu situacuju.... RUNJE najbolji si Sinj je uz tebe!!!!!!!!

  • tomyxx 01.06.2011.

    Čuo sam da je trener Gruzije složio taktiku - ko prijeđe s loptom preko centra jadna mu majka , a ko se usudi opaliti po golu leti iz reprezentacije . Ukratko : kod nas stvarno nemaju šta tražiti , jedino da im golman ima ludi dan .

  • tomyxx 01.06.2011.

    Zašto svi pričate o golmanima , neće golman nikome pa tako ni Gruziji gol zabiti , trebaju vezni i napadači svoje napraviti , a na golu tko god da bude neće imati previše posla . Biti će 2:0 za Hrvatsku .

Komentiraj...
Vidi sve komentare